• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mersin'de kaybolan 2 kişi tekneleri ile bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin'de Yusuf Güven ve bir arkadaşı, Elife adlı tekne ile denize açıldıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamadı. Ailelerinin ihbarı üzerine harekete geçen sahil güvenlik ekipleri, 2 kişiyi tekneleri ile buldu.

 

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Saat 06.05'te alo 158 sahil güvenlik ihbar hattına gelen bir ihbarda, Yusuf Güven adlı şahıs ile bir arkadaşının Elife adlı özel bir tekne ile saat 02.20 civarlarında Kumkuyu açıklarında bulundukları, tekne motorunun arıza yaparak sürüklendikleri ve bir daha haber alınamadığı bilgisi alınmıştır." denildi.

 

İhbar üzerine sahil güvenlik ekiplerinin harekete geçtiği belirtilen yazılı açıklamada, "Görevlendirilen SG botu saat 07.15'te olay mevkiine ulaşmış ve arama kurtarma faaliyetlerine başlamıştır. Bot tarafından icra edilen arama kurtarma faaliyeti neticesinde saat 09.20'de kayıp olduğu bildirilen tekne Susanoğlu sahili 5 MİL batısında tespit edilmiş ve içerisinde bulunan 2 şahıs sağ ve selamet olarak bot üzerine alınmıştır. Elife isimli tekne, sahil güvenlik tarafından yedeklenerek Narlıkuyu koyuna saat 10.15'te intikal edilmiştir. Şahıslar 112 acil servis ambulansına teslim edilmiştir." ifadelerine yer verildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir