• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
Konya'daki engelli dernekler buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Toplantıya Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'te katıldı.

 

Toplantıda engellilerle ilgili yapılan çalışmalar ile engellilerin sorunları ve yapılması gerekenler konuşuldu.

 

Fiziki çalışmalarda engelsizlik konusunu öncelemek gerektiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Öncelikle mekânların, çevre düzenlemelerinin, otoparkın engellilere yönelik olması için tartışmak gerekiyor. Konya bu konuda mesafe aldı ama bunu yeterli bulmuyoruz." dedi.

 

Engelsiz Mekânlar Projesi Türkiye'de bir ilk

Engelsiz Mekânlar Projesi ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini hatırlatan Akyürek, proje kapsamında engel şekline göre engellinin ailesinin mülkiyetindeki evin iç düzenlemesinin yapıldığını ifade etti.

 

Akyürek, şu ana kadar 30'a yakın evde gerçekleştirilen projeyi yaygınlaştıracaklarını kaydetti. Engelli dernekleriyle her zaman temas halinde olduklarını belirten Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında tüm ilçelerin temsilcilerinin de bulunacağı bir Engelliler Konseyi kurulmasıyla ilgili çalışmalara başlandığını da sözlerine ekledi.

 

Konya Milletvekili Gülay Samancı da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurularak engellilerle ilgili düzenlemeler yapıldığını, engelli derneklerinin kurumsal bir yapıya kavuştuğunu vurgulayarak, engellilerin yaşamını kolaylaştıracak daha güzel hizmetlerin geleceğini söyledi.

 

Toplantıda söz alan engelli derneklerinin temsilcileri de düzenlenen program nedeniyle teşekkür ederek, sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

 

Toplantıya Görmeyenleri Koruma Derneği, Akşehir Zihinsel ve Bedenler Engelliler Koruma Derneği, Beyşehir Sakatlar Derneği, Çumra Sakatlar Derneği, Türkiye Spastik Engelliler Araştırma ve Geliştirme Derneği, Konya Engelliler Gücü Spor Kültür Derneği, Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği, Konya Down Sendromlular Derneği, Konya İşitme Engelliler Derneği, Konya Ortopedik Engelliler Derneği, Gül Madde Bağımlıları Kurtarma ve Gençlik Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi, Karapınar Engelliler Derneği, Mevlana Engelliler Derneği, Konya Engelliler Spor Kulübü ve Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri ile temsilcileri katıldı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir