• DOLAR 32.228
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2420.441
  • ...
Japonya'da en büyük sorun su ve elektrik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkenin batısında, Japon Denizi'nin (Doğu Denizi) kıyısında İşikawa eyaletine bağlı Noto Yarımadası açıklarında 1, 2 ve 3 Ocak'ta büyüklükleri 5 ile 7 arasında değişen çok sayıda deprem meydana geldi.

Depremlerde kara yollarında çökme yaşandı, bölge genelinde çok sayıda eski yapı tamamen yıkıldı, bazı binalar da kısmen hasar gördü. Depremler, altyapıya zarar verirken, su ve elektrik kesintilerine neden oldu.

İşikawa Eyalet Valiliği, bölgedeki depremlerde şimdiye kadar 78 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Depremlerden sonra Noto Yarımadası'nda etkili olan yağmur, toprak kayması riskini de artırdı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, bölgeye Japonya Öz Savunma Kuvvetlerine (SDF) bağlı 2 bin personelin sevk edildiğini söyledi. SDF personeli, arama kurtarma faaliyetlerine katılırken, SDF'ye ait helikopterler, ihtiyaç malzemesi tedariki için kullanılıyor.

-Nanao'da halk tedirgin

Noto Yarımadası'nda depremlerden en fazla etkilenen bölgelerden biri de doğu kıyısındaki, yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı Nanao kenti oldu.

Kaplıca ve otelleriyle tanınan Nanao'da depremlerin ardından kent genelinde bu tesisler hizmet vermeyi durdurdu.

Nanao merkezindeki yeni yapılarda kısmi hasar meydana geldiği, mahalle aralarındaki eski yapıların ise tamamen çöktüğü görüldü.

Depremlerde kentin tanınmış simalarından, Japonya Temsilciler Meclisine 6 kez seçilmiş, siyasetçi Oomori Tamaki'nin, Nanao'nun yüksek bir tepesine inşa edilen heykeli de yıkıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir