• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kendimize Hemlich manevrasını nasıl yaparız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hemlich manevrasını tek başımızayken de kendimize yapabileceğimizi söyleyen Erdem, "Evdeyken veya iş yerindeyken yemek yiyoruz. Tek başımıza kalıyoruz. Bu gibi durumlarda da tıkanıklık oluşabilir. Tek başımıza bize yanımızda yardım edecek kimse yokken de kendimize Hemlich manevrasını yapabiliriz." dedi.

"Bunu ne şekilde yapacağız"

Kendi başımıza nasıl Hemlich manevrası yapabileceğimizi anlatan Erdem, "Evde bulduğumuz veya iş yerinde bulduğumuz bir sandalyeyi önümüze çekeceğiz. Yine aynı şekilde göğüs kafesimizin altında bulunan boşluk kısmını sandalyenin sert kısmına yaslıyoruz ve bu şekilde kendimize Hemlich manevrası yapıyoruz. Bu şekilde cisim çıkana kadar uyguluyoruz. Hemlich manevrası çok önemli bir konu. Kısmi tıkanıklık veya tam tıkanıklık, evde, iş yerinde veya dışarıda başımıza her zaman gelebilecek bir durumdur." şeklinde konuştu.

Hemlich manevrasını öğrenmenin önemine dikkat çeken Erdem, "Çok basit uygulamalarla yaşam kurtarabilecek bir durum. Bunu öğrenmemiz hem kendi sağlığımız açısından hem yanımızda olan bir başkasının hayatını kurtarmak açısından oldukça önemlidir. İlk yardımın farklı farklı dalları var. İlk yardım sokaktaki her vatandaşımız tarafından yapılabilen bir uygulamadır. Bunun için İl Sağlık Müdürlüğümüze gelip ilk yardım eğitimi almak istediğini söylemesi yeterli olacaktır." diye ekledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir