• DOLAR 32.349
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2390.959
  • ...
"Ahilik bu toplumun temelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, her yıl kutlanan ve geleneksel hale gelen Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (BESOB) bağlı oda başkanları ve esnaf temsilcilerini konuk etti.

 

"Ahilik bu toplumun temelidir"

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, geçmişte oluşturulan ahilik kültürünün, günümüzde toplumun temel yapısını oluşturduğuna dikkat çekerek ahiliğin önemini anlattı. Ahi kelimesinin anlamını ifade eden Karadağ, "Ahi kelimesi Türkçe ve Arapça olmak üzere iki kökene dayanır. Türkçe olarak 'Ahi' kökeninden gelen kelimenin 'cömert, eli açık'; Arapça kökeni bakımından da 'kardeşim' anlamına gelir. Geçmişte esnafın oluşturmak istediği temel yapı kendi içerisinde kardeşliği sağlamak, eli açık ve cömertliktir. Bu özellikler geçmişten günümüze toplumumuzun temelini oluşturmuştur." dedi.

 

"Ahilik diğer ülkelere model oldu"

BESOB Başkanı Arif Tak ise, Ahilik sisteminin şu an birçok ülkede uygulandığını ifade ederek, "Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret eden Alman yetkililer ile bir görüşme yaptık. Onlara Almanya'daki mesleki eğitimin örnek alınacak kalitede olduğunu söylediğimde, kendilerinden o sistemin temelinde 'Ahilik' olduğunu duydum ve çok şaşırdım. Ahiliğin yabancı ülkelere model olduğunu öğrenince bir o kadar da gururlandım." dedi.

 

Ziyaret sonrasında Başkanvekili Karadağ'a günün anlam ve önemini anlatan meyve sepeti ve çiçek takdim edilirken, Başkanvekili Karadağ ise BESOB Başkanı Arif Tak'a Bursa'nın simgesi bıçak hediye etti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir