• DOLAR 32.22
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2502.305
  • ...
Siyonist eski general: "Gazze'de giderek çamura batıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusunda görev alan eski general Brick, ordunun, "savaşın hedeflerinden uzaklaştığını ve Gazze'de giderek çamura battığını" ifade ederek, "savaşın gidişatının yeniden değerlendirilmesi" çağrısında bulundu.

İşgal ordusunun yedek güçlerinde görevli eski general Brick, İşgal rejimi Maariv gazatesinde yer alan yazısında, işgal rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını değerlendirdi.

Brick, "Zaman geçtikçe Hamas'ın ortadan kaldırılması ve esirlerin serbest kalması gibi savaşın hedeflerinin gerçekleşmesinden uzaklaşıyoruz, Gazze'de giderek çamura batıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Savaşlarda eylem planının yeniden gözden geçirilmesi gereken aşamalar olduğunu ve şu anda bu aşamada olunduğunu kaydeden Brick, bugünün orduya çabaladığı hedeflere ulaşmanın mümkün olmayacağını açıkça gösterdiğini aktardı.

Brick, ordunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentine girme niyetinin olmadığını itiraf ederek bunun sebebini şöyle ifade etti:

"Hamas, Refah'ın tamamını kontrol altında tutuyor. Orası Gazze ve Orta Doğu'daki en kalabalık nüfusa sahip, mülteci kamplarında 2 milyon mülteci yaşıyor, ortam korkunç şekilde kalabalık. Bu nedenle mülteci kamplarına saldırmak imkansız. Tek kelimeyle anlatmak gerekirse mültecilere karışan Hamas'ı orada yok etmek mümkün değil."

Bu haberler de ilginizi çekebilir