• DOLAR 32.285
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2467.306
  • ...
Gazze'yi yok etmek isterken daha çok yaşatacaklar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl 22'ncisi düzenlenen ve 28 Aralık'ta başlayan MAS-ICNA 2023 Kongresi, Kuzey Amerika'nın en büyük kongre ve fuar merkezi McCormick Place'de 30 Aralık akşamı itibariyle sona erdi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın da katıldığı kongrede Dr. Omar Suleiman, Sh. Suhaib Webb, Sr. Dalia Mogahed ve Sh. Yasir Qadhi gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı.

Tüm konuşmacıların ve düzenlenen ana etkinliklerin tamamında ortak tema halen devam eden Gazze'deki kriz ve işgal rejimin saldırıları oldu. ABD'nin işgal rejimine verdiği desteğin de güçlü şekilde eleştirildiği konuşmalarda ve etkinliklerde, Joe Biden yönetimine işgal rejimine koşulsuz destek vermemesi çağrısında bulunuldu.

Kongreye katılan pek çok Amerikalı Müslüman lider, Biden yönetiminin Gazze tutumunu eleştirirken, 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde Biden'a oy vermeyi düşünmediklerini de dile getirdi.

ABD'nin farklı eyaletlerinden gelen on binlerce kişinin katıldığı kongrede İslam dünyasını ve Amerikalı Müslümanları ilgilendiren çeşitli konularda yan etkinlikler de düzenlendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri