• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Selahaddin Eyyubi’nin torunları Cizre’de Gazze için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehri Nuh Platformu öncülüğünde bir araya gelen 7’den 70’e yüzlerce çocuk, genç, kadın ve erkek Gazze’ye destek olmak ve Gazzeli çocukların sessiz çığlığını tüm dünyaya duyurmak için yürüdü.

Kale Mahallesi Sur Dibi Parkı önünde bir araya gelen ve STK Temsilcilerinin de destek verdiği yürüyüş, tekbirlerle eşliğinde Gazze’ye destek, siyonist rejime lanet yağdırılarak Sanat Sokağına kadar devam etti.

Bir çocuk olarak kendini bir Filistinli bir çocuğun yerine koyarak konuştuğunu belirten İshak Akdeniz, Selahaddin Eyyubi’nin torunu olarak Gazze ve Mescid-i Aksa’ya selam gönderdiğini belirterek, "Bizler Cizre’de Melaye Cezeri’nin şehrinde, Şeyh Seyda, Seyyid Kadri’nin memleketinde Hazreti Nuh Peygamber’in medfun olduğu Şehri-Nuh’ta bir araya gelerek, hep sizin yanınızda olacağız. Size yapılan bu zulme sessiz kalmayacağız. Selahaddin Eyyubi’nin torunları olarak özgürlüğünüz için çalışacağız. Âlim olup bu davayı her yerde anlatacağız. Mühendis olup sizi koruyacak teknolojiler geliştireceğiz. Yazar olup dünyaya destanınızı yazacağız. Asker olup sizi kurtarmaya geleceğiz." ifadelerine yer verdi.

Basın açıklaması, çocukların hep birlikte ilahiler okumasıyla devam etti. Slogan ve tekbirlerle basın açıklaması son buldu.

Etkinliğe katılan çocuklar, duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattı. Çocuklar, siyonist rejime lanetler okudu, Gazze'nin yanında olduklarını söyledi.

Sanat Sokağında çocukların yapmış olduğu basın açıklamasına AK PARTİ Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Reşit Gözüngül’de kısa bir konuşma yaparak destek verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir