• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...
Hekimlerden Gazze için sessiz yürüyüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yürüyüş, Doğa Cadde AVM önünde başlayıp, Malatya'daki AVM'de son buldu.

Burada kefene sarılı bebek maketi ve çocuk ayakkabılarını yere bırakan topluluk, daha sonra yaşanan zulmün sona ermesi için 2 dakika sessizce dualar etti.

Etkinliğin ardından İLKHA Muhabirine konuşan Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan, bu haftaki etkinlikte bir farkındalık oluşturarak, basın açıklaması yerine 2 dakika sessiz bir şekilde bekleyerek içlerinden dua ettiklerini söyledi.

"Artık Gazze, haberlerde son haberler olarak yayınlanmaya başlıyor!"

Yaptıkları etkinliğin hem ülke genelinde hem de yurt dışında devam ettiğini aktaran Özkan, "Sembolik olarak hekimlerin sessiz yürüyüşü olarak söylüyoruz ama sağlık çalışanları ve kalbi Gazze için atan kim varsa herkes bu yürüyüşümüze katılıyor. Her hafta aynı yerde, aynı saatte başlıyoruz. Ve yürüyüşten sonra sonlandırıyoruz. Amacımız aslında Gazze'de olan ölümleri, tabii özelde özellikle çocuk ölümlerini, kadın ölümlerini gündeme getirmek, gündemden düşürmemek. Çünkü görüyoruz ki artık haberlerde son haberler olarak yayınlanmaya başlıyor. Gündemimizden çıkıyor. Bizim için normalleşiyor artık. Normalleşmemesini sağlamaya çalışıyoruz. Kabullenmeyeceğimizi bir kere daha söylemek istiyoruz. Çünkü orada sadece orada çocuklar ölmüyor. Orada hekimler ölüyor. Sağlık Çalışanları ölüyor, hastaneler bombalanıyor. Okullar bombalanıyor. İnsanın aklı almıyor. Yani bu kadar bu şekilde ölümlerin bir yer olduğu bir dünyada nasıl insanlar sessiz kalabiliyor? Nasıl gece uyuyabiliyor? Dolayısıyla aslında bunu gündemimize getirmek istiyoruz." dedi.

"Zulmün sona ermesi için sessiz olarak iki dakika düşünerek içimizden dua ettik"

Özkan, "Aynı zamanda orada ölen meslektaşlarımızı da burada anmak istiyoruz. Düşünün ki bir savaşta hastaneler vuruluyor ve hekimler sağlık çalışanları ölüyor. Hastaneler vurulduğu için hastanede tedavi gören hastalar ölüyor. Bunları da gündeme getirmemiz gerekiyor. Çünkü bu bir savaş değil. Savaşta iki ordu savaşır. Ama burada bir soykırım yapılıyor. Bu soykırımı gündemimize getirmek, gündemden düşünmemek ve normalleştirmeyeceğimizi ve kabullenmeyeceğimizi hep beraber vurgulamak istiyoruz. Yürüyüşün ardından yaptığımız basın açıklamalarında rakamlar söylüyoruz. Şehit insanlardan bahsediyoruz. Ama bakıyoruz bunlar da artık rakam haline gelmeye başladı. Bu hafta basın açıklamamızın sonunda yani basın açıklama safhasını bu zulmün sona ermesi için sessiz olarak iki dakika düşünerek içimizden dua ederek yapmak istedik. Bu haftaki farklılık da buydu." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir