• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakırlı çocuklar Filistinli akranları için yürüyüş yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin 86 gündür Gazze'de aralıksız sürdürdüğü soykırıma dikkat çekmek ve başta çocuklar olmak üzere yaptığı katliamları kınamak amacıyla HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları tarafından "Gazze'de Çocuklar Ölmesin" sloganıyla "Gazze İçin Yürüyoruz" etkinliği düzenlendi.

Gazze'de yaralananları temsilen yaralı görünümlü çocuklarında yer aldığı yürüyüş için Merkez Kayapınar ilçesi Dünya Kavşağında bir araya gelen çocuklar, ellerindeki Filistin Bayrağı ve dövizlerle tekbir ve sloganlar eşliğinde Yılmaz Güney Caddesinde bulunan Beziüzzaman Camiine doğru yürüyüşe geçti.

Beziüzzaman Camii önünde Filistinli çocuklara ithafen seslendirilen şiirin ardından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Mustafa Kaçmaz okudu.

Açıklamaya "Biz çocuklar bu dünyanın gül bahçesiyiz. Kimimiz reyhan, karanfil, papatya, sümbül; kimimiz bu güzelim bahçede kırmızı, sarı, beyaz, pembe gülleriz" ifadeleriyle başlayan kaçmaz, "Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan biz çocuklar kardeşiz ve hayattan koparılmak istemiyoruz. Gazze’nin gülleri olan kardeşlerimize israil denilen bir domuz musallat olmuştur. Bu israil domuzu, her gün bizim yaşlarımızda olan çocuk kardeşlerimize saldırmaktadır. Gazze'de kardeşlerimiz israil denilen vahşi canavar tarafından şehid edilmektedir. Masumiyet bahçemize necis israilin bombaları düşmektedir." dedi.

"Tüm dünyanın güzleri önünde Gazze'de çocuk kardeşlerimiz katlediliyor"

Kendi yaşlarında Ali, Ahmet, Muhammed, Ayşe, Fatma ve Haticelerin her gün Gazze’de şehit edildiğini söyleyen Kaçmaz, "Tüm dünyanın güzleri önünde Gazze'de çocuk kardeşlerimiz katledilirken Rim adında bir kardeşimiz de şehid oldu. Bizler anne babalarımızın ruhu, dede ve ninelerimizin ruhunun ruhuyuz. Rim'in dedesi de 'ruhumun ruhunu israil şehid etti' dediği zaman bizler çok ağladık. Dedesinin gülü olan Rim, zeytin gözlü ve güzel sözlü bir kardeşimizdi. Gazze'deki tüm çocuklar şehid olan kardeşimiz Rim gibi haykırıyor ve diyorlar: hepimiz babacığımızın, anneciğimizin, dedeciğimizin, neneciğimizin gülü ve çiçeğiyiz." ifadelerini kullandı.

Kaçmaz, "Gazze'li kardeşlerimiz tüm dünyaya haykırıyorlar ve diyorlar: Bizler yaşamak istiyoruz, ölmek istemiyoruz. Okula gitmek istiyoruz. Parklarda bahçelerde oyun oynamak istiyoruz ama zalim israil Gazzeli kardeşlerimize bunu çok görüyorlar. Gazze’de şehid olan çocuk kardeşlerimizin sayısı 9 bine yaklaştı. Bu çocuk kardeşlerimiz anne, baba, dede ve ninelerine artık cilveler yapamıyor, karınları aç bir şekilde şehid oluyorlar. Gazze’de yaşıtlarımız olan minik kardeşlerimiz, park ve bahçelerde oyun onayamıyor, marketten şeker alamıyor, camiye ve okula gidemiyor, oyuncaklarıyla oynayamıyor." şeklinde konuştu.

Çocuk katili israilin saldırıları yüzünden Gazze'deki masumların evlerinin yıkıldığını, Gazzeli çocukların soğuktan üşüdüğünü ve yatacakları sıcak yataklarının dahi olmadığını kaydeden Kaçmaz, bu çocukların her gün aç ve susuz kaldığını, tedavi olamadığını ve işgal rejiminin bu çocuklara yardım yapılmasını engellediğini dile getirdi.

"Gazze’de çocuk kardeşlerimizin öldürülmesine sessiz kalanları Allah'a şikâyet ediyoruz"

"Gazze’de kardeşlerimizin açlıktan, hastalıktan ve israilin attığı bombalardan şehid olmasından dolayı çok üzülüyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Kaçmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Biz çocuklar masumuz, bu masumiyetimizle birlikte Gazze’de çocuk kardeşlerimizin öldürülmesine sessiz kalanları Allah'a şikayet ediyoruz. Biz çocuklar, şu dünya vatanında kardeşiz. Kardeşlerimizin güvenli bir hayat yaşamaları için devlet liderlerine sesleniyoruz: Artık Gazzeli kardeşlerimiz ölmesin, bunun için çaba gösterin, onlara yardım gönderin, onlara bomba yağdıran domuz israili yok edin. Biz, cennetin çocukları Gazzeli kardeşlerimizin bizim gibi çocukluklarını yaşayabilmelerini istiyoruz. Bunu için, büyüklerimizden beklentilerimiz vardır. Çocuk ve bebek katili siyonist ve domuz israilin Gazze’yi bombalamasına engel olun, Gazze’ye saldırmasına karşılık verin. Küçücük bedenlerin ve annelerin israilin bombaların altında katledilmesine çok üzülüyoruz. Çocukların annesiz, annelerin de çocuksuz kalmasını istemiyoruz."

Kaçmaz, "Çocuk haklarından bahseden büyüklerimize sesleniyoruz. Filistin'deki kardeşlerimiz tam 75 yıldır çocuk haklardan mahrum yaşamaktadırlar. Bu kadar zulüm yaşanıyor, Gazze'de kardeşlerimiz şehid oluyor, sonra biz çocukların gününü bir güne sığdırmayınız. Buradan haykırıyoruz: Çocukluğumuzu bize zehir eden israili vurun, siyonistlerden hesap sorun, o vahşi domuzları durdurun ve cezalandırın." ifadelerine yer verdi.

Diyarbakırlı çocuklar adına büyüklerine seslenen Kaçmaz, "Bizim belki ellerimiz küçük fakat yüreklerimiz kocaman ve kocaman yüreklerimizle işte buradayız. Artık çocuklar ölmesin! Gazze’de çocuk kardeşlerimizin imdadına yitişin! Artık Gazze’deki çocuk kardeşlerimizin gözyaşları dökülmesin. Gazze’de bebek ve çocuk kardeşlerimiz yaşasın ve mutlu olsun. Gazze’de çocuk kardeşlerimizin yaşamasını istiyoruz. Gazze’deki kardeşlerimize ilaç, gıda ve su götürülmesini istiyoruz. Onların aç kalmasını istemiyoruz." dedi.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir