• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...

Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı iller arasında bulunan Malatya'da, binlerce küçükbaş ve büyükbaş hayvanda telef olmuştu. 

Yeşilyurt ilçesi Sütlüce Mahallesinde düzenlenen törenle, üreticilere besilik dana ve makine-ekipman dağıtıldı.

"Yaşamı devam ettirebilmemiz için tarım ve hayvancılığı da sürdürmek mecburiyetindeyiz"

Depremde büyük bir afeti yaşadıklarını ve hayatın devam ettiğini anımsatan Vali Ersin Yazıcı, "Hayat devam ederken de olmazsa olmazların başında tabiiki gıda ve hayvansal üretimler geliyor. Yaşamı devam ettirebilmemiz için tarım ve hayvancılığı da sürdürmek mecburiyetindeyiz. Bunu da siz değerli çiftçilerimizle birlikte yapacağız. Bunu yaparken özellikle de Tarım ve Orman Bakanlığı eliyle sizlere bu üretimde kolaylık sağlamak, destek vermek, moral vermek adına hayvan dağıtımından bütün ekipmanlar noktasında ve bakanlığımız tarafından uygulanan çok sayıda çiftçiyi destekleyen, hibeler, krediler, teşviklerle yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Etin ve sütün en kalitelisini üreteceğiz

En kaliteli üretimin yapılması gerektiğini belirten Vali Yazıcı, "Bütün dünyaya, insanlığa ispatlayacağız. Kıymetli çiftçilerim, Et, süt, bilumum ne üretiyorsanız, ürettiğiniz her şeyin en kalitelisini yapacaksınız. Bu büyük devletin bir ferdi olarak en kalitelisini üreteceksiniz. Herkes yaptığı işin en iyisini yapmaya gayret edecek. Bu gayretin içerisinde olduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle biz bütün dünyaya örnek gösterilir bir millet ve devlet olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından besilik danalar ve ekipmanlar Vali Ersin Yazıcı ve Protokol üyeleri tarafından yetiştiricilere teslim edildi.

Programa; Vali Ersin Yazıcı, Yeşilyurt kaymakamı Kutsal Baytak, Malatya Tarım ve Orman İl müdürü Osman Akar, Malatya Ziraat Odalar Birliği Başkanı Yunus Kılıç, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği İhsan Akın, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Malatya Şube Başkanı Ergül Günaydın ve çiftçiler katıldı. (İLKHA)