• DOLAR 32.462
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2428.837
  • ...
İşte dünyanın yörünge komşusu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya`nın, Güneş etrafında bir yıl içerisinde tamamladığı yörüngesini yaklaşık 300 metrelik bir göktaşı ile paylaştığı anlaşıldı.

Dünya`nın önünde, gezegenimizin dönüş yönünde Güneş etrafında dönen bu göktaşı, NASA`nın WISE uydusu tarafından geçen yıl keşfedildi. Gök cismine, ``2010 TK7`` adı verildi. Keşif, Hawai`deki teleskopla yapıldı.

Göktaşının konumu, Dünya`nın Güneş etrafındaki yörüngesi bir saat kadranı gibi düşünüldüğünde, ortada Güneş bulunuyor ve çevresinde, bu göktaşı önde, Dünya genellikle iki saat dilimi arkasında saat yönünde dönüyor.

Ancak Kanada Athabasca University`den Martin Conors`un verdiği bilgiye göre göktaşı bazen Dünya ile arasını açıyor. Keşif ile ilgili makale yarınki Nature dergisinde yayımlanacak.

Gezegenlerin yörüngelerinde dönen bu göktaşlarına Truva atı adı veriliyor. Bu keşifle Dünya`nın yörüngesini bir göktaşı ile paylaşan, Güneş Sistemi`ndeki dördüncü gezegen olduğu anlaşıldı. Mars ve Neptün`ün yörüngelerini birkaç Truva atı tipi göktaşı ile paylaştığı biliniyordu. Jüpiter`in yörüngesinde ise bu türden yaklaşık 5000 göktaşı var. Dünya`nın yörüngesindeki Truva atını belirlemek oldukça güç oldu çünkü bu gök cismi Dünya`ya göre genellikle gündüz gökyüzü konumunda bulunuyor.

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir