• DOLAR 32.223
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2445.56
  • ...
Mardin'de "Fırçanla Filistin'in Sesi Ol" temalı resim sergisi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen sergiye, Mardin'in dört bir tarafında bulunan liselerden öğrenciler ve öğretmenler, Filistin hakkında yaptıkları resimleri gönderdiler.

Mardin merkez ve ilçelerinde açılacak olan sergi, ilk olarak Mardin'in Kızıltepe ilçesinde açıldı.

Kızıltepe Kaykamı Abdullah Şahin, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, öğrenci, veli, öğretmen ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen sergi açılışı, yoğun ilgi gördü.

"Buradaki çalışmalar Filistin'deki durumu anlatıyor"

Yaptığı iki resimle sergiye destek sağlayan Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mülkiye Aydemir, "Buradaki çalışmalar ile, Filistin'deki katliamı, oradaki çocukları, bombaların arasında bile olsa çocuğun eğitim hakkını anlattık. Benim çalışmamda, orada bombaların arasında dahi elindeki kitabı bırakmayan çocuğun yakarışını gördüğüm bir fotoğraftan etkilenerek yaptım. Bir eğitimci olarak bu kare, bana çok çarpıcı geldi ve çalışmamı o şekilde oluşturdum. Temennimiz, hür ve özgür bir dünyada çocukların mutlu ve huzurlu olduğu, eğitim hakkının elinden alınmadığı her insan gibi yaşayabilecekleri bir dünyada olmalarıdır." dedi.

"Filistinlilere yapılan zulüm kabul edilemez"

Sergiye katılım sağlayan öğrencilerden Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Abdussamed Memiş ise şunları söyledi: "Bu sergi, Filistin'deki çocuklar için yapılan bir sergi. Onların şu anda olduğu durumu anlatan resimler. Buraya geldiğimiz için mutluyuz. En ufak sorunda dahi bizler büyük hasarlar alıp zarar görürken, onlar orada her gün bombalanıyorlar. Bu durumdan dolayı israil bir bozguncudur. Onlara yapılan bu zulüm, kabul edilemez. İnşallah Filistin kazanacaktır. Onlarlayız."

"Filistin'de katledinler mazlumlara yardım edilmesi lazım"

Filistin'deki mücahitlere ve katliama uğrayan masum insanlara yardım edilmesi gerektiğini ifade eden Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Mehmet Doğan ise şöyle konuştu: "Bu sergi içimin sızlamasına neden olan Filistin'li çocukların çektiği zulmü tanıtmak adına güzel bir sergi. Bu bir sergi değil, aslında Filstin'e yapılan genel yardımlardan biridir. Ben böylr düşünüyorum. Filistin'deki olaylar ilk başladığında zaten ben çok üzülmüştüm. Akrabalarım da yardım ettiler. Çünkü desteksiz kalmışlardı. Ayrıca Kudüs bizim ilk kıblemiz. Dini açıdan da beni yaraladı. Yani etkilerini şu an anlatamıyorum. Yani kurtulması için bizim de bir çaba içinde olmamız lazım. Çünkü onlar, şuan bu çabayı göstermeye çalışıyorlar. Bizim de yardımımızın dokunması lazım." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir