• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İşgal çetesi eski Genelkurmay Başkanı Halutz: HAMAS'A KARŞI SAVAŞI KAYBETTİK!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

İşgal rejiminin eski sözde Genelkurmay Başkanı Halutz, HAMAS'a karşı savaşın kaybedildiğini ve zafer kazanmanın tek yolunun Netanyahu'nun istifasının olduğunu vurguladı. Halutz, işgal rejiminde yayın yapan Kanal 14 televizyonuna verdiği röportajda Gazze'ye yönelik saldırılar hakkında konuştu. Terör rejiminin HAMAS'a karşı savaşı kaybettiğini vurgulayan Halutz, "zafere ulaşmanın tek yolunun" Netanyahu'nun görevden ayrılmasıyla mümkün olacağını belirtti. Halutz, mevcut askeri ve siyasi stratejinin eleştirisini yaparak "hükümet değişiminin ülke için daha olumlu olacağını" söyledi.

NETANYAHU’YA GİDİCİ GÖZÜYLE BAKILIYOR

Gazze'ye yönelik saldırıların son bulmasının ardından işgal rejiminde erken seçime gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İşgal rejimindeki kamuoyu yoklamalarına göre, olası erken seçimde Netanyahu'nun koltuğunu kaybetmesi bekleniyor.

İŞGAL REJİMİNDE İÇ ÇATIŞMA İHTİMALİ

Öte yandan Kanal 14 televizyonu, Halutz'un Netanyahu'yu devirecek protestoları organize etmek için çalıştığını belirtti. Protestolarda kan dökülebileceğini kaydeden Dan Halutz, özellikle aşırı sağcı sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir destekçilerinin ateş açabileceğini dile getirdi. 2000'lerde işgal rejimi ordusunu yöneten Dan Halutz, Hizbullah'la girilen savaştaki başarısızlığın ardından 2007 yılında istifa etmişti.

İŞGALCİ ÇETE GAZZE’DE AĞIR KAYIPLAR VERİYOR

HAMAS Lideri Yahya Sinvar da grubun bölge dışındaki üyelerine birkaç gün önce gönderdiği bir mesajda, mücahitlerin işgal ordusuna ağır kayıplar verdirdiğini ve onların şartlarına boyun eğmeyeceklerini söylemişti. Halutz'un HAMAS’a yenildiklerini itiraf etme açıklaması da verdikleri ağır kayıpların doğruluğunu teyit ediyor.

İşgalci Bakan Gallant İyice Sapıttı

“7 CEPHEDEN SALDIRI ALTINDAYIZ”

İşgal rejimi sözde Savunma Bakanı Yaov Gallant, Gazze, Batı Yaka, Lübnan, Suriye, Irak, Yemen ve İran olmak üzere 7 farklı cepheden saldırı altında olduğunu öne sürdü.

Kudüs

Gallant, işgal Meclisinin Dışişleri ve Güvenlik Komitesine yaptığı konuşmada, "çok cepheli bir savaşın" içinde olduklarını söyledi. "Gazze, Lübnan, Suriye, Batı Yaka, Irak, Yemen ve İran olmak üzere 7 farklı bölgeden saldırı altındayız. Bu cephelerin altısında faaliyet gösterdik. Net bir şekilde söylüyorum, bize karşı çalışan herkes potansiyel hedeftir, kimsenin dokunulmazlığı yok." ifadesini kullanan Gallant, işgal rejiminin söz konusu bölgelerden hangilerine saldırı düzenlediğine ilişkin ayrıntı vermese de Gazze, işgal altındaki Batı Yaka, Suriye ve Lübnan'a yönelik saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor.

Gazze'deki saldırılara ilişkin de Gallant, "Gazze'deki savaş uzun, zorlu ve yüksek maliyetli olacak ancak gerekçesi olabilecek en yüksek düzeydedir. Gazze'deki savaşın hedeflerine ulaşılamaması durumunda insanlar, onları nasıl koruyacağımızı bilmediğimiz bir yerde yaşamak istemeyecekler." dedi. "Kararlılık, güç ve ulusal birliğe" ihtiyaç duyulduğunu savunan Gallant, "Bu, hayatta kalanın ulusal düzeyde kendi değerleri ve birliği açısından en güçlü olacağı bir savaştır, bu bir ulusal kararlılık savaşıdır ve ben HAMAS'ı yeneceğimizi söylüyorum." iddialarını öne sürdü.  AA

Sözlüğe de girdi:

'İSRAİL' DEMEK HIRSIZLIK DEMEK!

Dış Haberler Servisi- 'İsrail' hırsızlık fiili olarak resmen sözlüğe girdi. Popüler çevrimiçi sözlük Urban Dictionary, Israeled (İsraillenmek) kelimesini sözlüğe ekledi. Sözlükteki anlamı ise birinin başkasına ait olan bir şeyi kendisininmiş gibi iddia ederek ele geçirmesi olarak tanımlandı. TRT Haber’de geçen habere göre, Sözlükteki tanımda, "Biri senden sana ait bir şeyi paylaşmanı istediğinde ve sonra seni uzaklaştırmak için kavga ettiğinde" kullanılabilir ifadesine yer verildi. Örnek olarak da aşağıdaki ifade yer aldı: "Bir restoranda birisi masamı paylaşmak istedi. İzin verdim. Bir süre sonra toplantısı olduğu için beni masadan kovdu. Yani İsraillendim. Urban Dictionary, 1999 yılında kurulmuş bir web sitesi. Burada bulunan tanımlar, genellikle resmi sözlüklerde bulunmayan gündelik sözlük kullanımlarını içeriyor. Bu nedenle, site, popüler kültür, internet kültürü, şive ve jargon gibi konularla ilgilenen insanlar tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

Kutu

İşgal rejimi, alıkoyduğu

80 FİLİSTİNLİNİN NAAŞINI TESLİM ETTİ

İşgalci katil ordusunun Gazze'deki kara saldırılarında katledip, naaşlarını alıkoyduğu 80 Filistinlinin cenazesi teslim edildi.

Gazze

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı görevlileri, cenazeleri Gazze Şeridi'nin güneydoğusundaki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan teslim aldı. Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı, 80 naaşın toplu mezarlara defnedilme sürecini devraldı. Gazze'deki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesinin Müdürü Mervan el-Hams, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletlerin (BM) Filistinlilere ait yaklaşık 80 cenazenin Gazze Şeridi'ne gönderileceği yönünde kendilerini bilgilendirdiğini aktardı. "Onlarca şehidin naaşı bir konteynır içinde geldi. Naaşların bir kısmı tam, bazılarının sadece uzuvları vardı. Bazı cesetler ise çürümüştü." diyen Hams, cenazelerin yoğun nüfuslu bir bölgede konteynerdan çıkarılması durumunda, salgına neden olabilecek güçlü bir koku yaydığını vurguladı. Hams, cenazelerin sayılmak ve tescil altına almak üzere mezarlığa nakledilmesinin planlandığını ve bu suçun Sağlık ve Adalet Bakanlıkları aracılığıyla belgelendiğini kaydetti. Yapılan işlemlerin ardından 80 Filistinlinin cansız bedeni toplu mezara defnedildi.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir