• DOLAR 32.219
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2515.62
  • ...
Şanlıurfa'da Peygamber Sevdalıları tarafından Mekke'nin Fethi kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği'nin Karaköprü Temsilciliği tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1392. yıl dönümü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Sunuculuğunu Enes Çiftçi'nin yaptığı program, Ali Taştekin tarafından okunan Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, sinevizyon gösterisiyle devam etti.

"Akıl işgali ve kültür işgali belki toprak işgalinden daha tehlikelidir"

Günün anlam ve önemine değinen konuşmacı Ömer Altun, "Hiçbir Müslümanın, daha doğrusu İslam anlayışının temellerine, İslam'ın hiçbir öğretisine, böyle bir emrin olmamasına rağmen, böyle bir kural olmamasına rağmen bütün Müslümanların şevkle, aşkla, heyecanla batıl ve batının dayatmasıyla bizler de ne yazık ki 5 gün sonra göreceğiz. İşgal demek sadece toprakların, beldelerin, şehirlerin işgal edilmesi değildir. En tehlikeli işgal nedir, akıl işgalidir, kültür işgalidir. Akıl işgali ve kültür işgali belki toprak işgalinden daha tehlikelidir." şeklinde konuştu.

"Günahlara bulaşarak kutlamak hiçbir peygamberin kesinlikle ne davasında ne de öğretisinde vardır"

Yılbaşı kutlamasının hiçbir peygamberin öğretisinde bulunmadığını belirten Altun, "Hazret-i Adem'den Hazret-i Resulullah'a kadar 124 bin peygamberin davasında, öğretilerinde, tevhidinde zerre-i miskal kadar olmayan bir tarzla Hazret-i İsa'nın, Allah'ın en büyük peygamberlerinden birinin, tevhid sancağının taşıyıcısı olan bir peygamberin güya doğum günüymüş gibi bu günü içkiyle, zinayla, kumarla, fuhuşla, azgınlıkla, azmakla nice daha çeşit çeşit günahlara bulaşarak kutlamak hiçbir Müslümanın, hiçbir dinin hele 124 bin peygamberin kesinlikle ne davasında vardır ne de öğretisinde vardır. Hiçbir peygamberin hayatında siz bunu göremezsiniz. Bütün peygamberlerin ortak amacı neydi? Allah'tı, tevhitti." dedi.

Okunan ilahi ve şiirlerle devam eden program; Hamza Baydilli'nin okuduğu dua ile son buldu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir