• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
AK Parti ve MHP'nin iş birliği çalışması netleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

30 BÜYÜKŞEHİRDE ORTAK ADAY

13 görüşmenin ardından AK Parti ve MHP heyetleri, yerel seçimlerde ortaya koyacakları iş birliğinin çerçevesini netleştirdi. AK Parti ve MHP 30 büyükşehir ve 29 ilde ortak adayla seçime girecek.

AK PARTİ MERSİN, MANİSA'DA MHP ADAYINI DESTEKLEYECEK

Edinilen bilgilere göre MHP; Mersin, Manisa büyükşehir belediyelerinde aday gösterecek ve AK Parti bu illerde MHP'nin adayını destekleyecek. Öte yandan Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de de MHP'nin belediye başkanı adaylarını AK Parti'nin desteklemesi bekleniyor. Rize'de MHP'nin belediye başkan adayı göstermesi de beklenmiyor. Sembolik önemleri nedeniyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde AK Parti'nin, Bilecik'in Söğüt ilçesinde de MHP'nin adayı desteklenecek.

AK PARTİ VE MHP 51 İLDE NE YAPACAK?

Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22'sinde her iki partinin de kendi adaylarıyla seçime gitmesi kararlaştırıldı. Kalan 29 ilin merkezlerinde ise iş birliği yapılacak. Böylece AK Parti ve MHP, 81 ilin 59'unda iş birliği yapmış olacak. AK Parti ile MHP'nin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerin ilçelerinde de iş birliği yapabileceği belirtiliyor.

Ekim ayında başlayan iş birliği toplantıları, 13'üncü buluşma ile sona erdi. Oluşturulan taslağın liderlere sunulması, Erdoğan ve Bahçeli'nin ise bu hafta içinde bir araya gelerek nihai değerlendirmeyi yapması bekleniyor.

Bu arada ayrıca AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi ile İstanbul-Ankara-İzmir özelinde Büyük Birlik Partisi, DSP ve HÜDA PAR ile de çeşitli seçim çevrelerinde iş birliği için toplantılar yapması beklentiler dahilinde.

AK PARTİ NE ZAMAN ADAYLARINI DUYURACAK?

Öte yandan AK Parti'nin İstanbul adayını ocak ayı başında, ocak ayı ortasında ise diğer şehirlerin adaylarını açıklaması öngörülüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir