• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Midyatlı anneler Gazze için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat'taki STK Platformunca düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması etkinliğine yüzlerce anne, kadın ve çocuk katılım sağladı.

Cumhuriyet Bulvarında gerçekleşen yürüyüşte sık sık isyonist terör şebekesine tepki sloganları atıldı. Katliamı resmeden dövizler taşındı. Yürüyüşe yoğun katılım sağlayan çocuklar da yüzlerini ve elbiselerini kan rengine boyayarak katliamın izlerini yansıttı.

Dört kilometrelik yürüyüşün ardından basın açıklaması için Hükümet Konağı yanında bir araya gelindi.

Ayşe Özkahraman

Basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan Ayşe Özkahraman, 7 Ekimden bu yana büyük bir direniş ve diriliş olduğunu ifade ederek çoğu çocuk binlerce şehit olduğunu dile getirdi. Meydanlara toplanmalarının sebebinin Gazze'nin değil, kendilerinin özgürlüğü için olduğunu belirten Özkahraman, Gazze halkının özgür olduğunu, tutsak olanların kendileri olduğunu ifade etti.

Kız çocukları Ecrin Arbağ ve Naime Gümüş'ün berabaer okuduğu Gazze şiiri duygulu anlar yaşattı.

Ardından, basın açıklamasını platform adına Meryem Gümüş okudu.

"Siyonist çeteler 7 Ekim'den bu yana kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri acımasızca katletmektedir"

Meryem Gümüş

Gümüş, "Gazze'de bebekler ve çocuklar, tüm masumiyetleriyle birlikte, hayattan koparılarak çocukluklarını yaşayamadan siyonist terör örgütü israilin barbarca saldırılarından dolayı şehit olmaktadırlar, Can, mal ve nesil emniyetini ayaklar altına alan siyonist çeteler 7 Ekim'den bu yana kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri acımasızca katletmektedir. Gazze'ye yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımayan siyonist çeteler; cami, okul, hastane ve sivil yerleşim yerlerini bombalamaktadır. Yaşanan bu soykırım karşısında birçok ülke yönetimleri sessizliklerini sürdürmekte, başta ABD ve Batılı kimi yönetimler ise sessiz kalmanın ötesinde insanlığa savaş açan Siyonist terör örgütü israile açık destek vermektedir." diye konuştu.

"Siyonist çete kadar, bu vahşete destek veren, sessiz kalanlarda ortaktır"

Şu ana kadar yaklaşık 9 bin çocuğun vahşice katledildiğini hatırlatan Gümüş, "Gazze'de çocukların katledilmesine alkış tutan batılı devlet liderleri, başta kendi halkları tarafından büyük protestolara uğramaktadırlar. Dünya halkları tarafından lanetlenen siyonist terör örgütü israil ve batılı liderler çocuk katili olarak tarihin karanlık sayfalarında yerlerini almışlardır. Siyonist terör örgütü israil, Gazze'ye saldırdığı ilk günden bu yana batılı birçok devlet tarafından askeri siyasi ve ekonomik olarak desteklenirken, İslam ülkeleri de cesaret göstererek Gazze'ye destek verip, siyonist soykırımı durdurmalıdırlar. Gazze'ye yapılan saldırılar 'çocuk katliamı yılı' olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alırken, şu ana kadar yaklaşık 9 bin çocuk vahşice katledilmiştir. Gazze'de yaşanan bu vahşetin aktörleri sadece siyonist çete değildir . Siyonist çete kadar, bu vahşete destek veren, sessiz kalanlarda ortaktır. Sözde “insan hakları evrensel bildirgesi” adı altında Batının yayınladığı bildirgelerin hiçbir anlamı kalmamıştır. Söz konusu bildirgelerin sadece masaldan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır." dedi.

"Midyatlı anneler olarak 23 Aralık 2023'ü Dünya Şehit Çocukları Günü olarak kabul ediyoruz"

Rim adlı çocuğun, Gazze'de katledilen çocukların ailelerinin ruh halini gözler önüne serdiğini ifade eden Gümüş, "Evet dün 23 Ekim 2023, Dünya Şehit Çocukları Günü idi. Gazze'nin şehid çocuklarından biri de Rim adlı kız çocuk olmuştur. Ve bu çocuğun ilginç hikayesi tüm dünya halklarını ayağa kaldırmıştır. Rim, dedesi ve ailesiyle yaşayan Gazzeli küçük bir kız çocuğuydu. Çocukların mutluluk yaşayamadığı bir coğrafyada Rim şehadetinden birkaç gün önce muz ve karpuz istemişti dedesinden. Ama bir gece moloz yığınlarının Rim'in üzerine düşmesiyle uyanan dedesi, Rim'i acılı ama tevekküllü bir şekilde sonsuzluğa yollamıştı. Rim'in küpesi ondan geriye kalan son hatıraydı dedesine. O Rim'in küpesini göğsünde şerefle taşırken bizim göğsümüzde ise tarifi zor bir acı yerini almıştı. 'Ruhumun ruhu' diye sevdiği torununun zeytin gözlerine, ahirette kavuşmak dileğiyle son veda öpücüğünü konduran bir dedenin acısına sebep olan çocuk katili siyonist israil, tüm dünya hakları tarafından lanete uğramıştır. Filistin'e gönül vermiş vicdan sahibi kimi aktivistlerin çağrısı üzerine Rim'in doğum günü olan 23 Aralık'ı "Dünya Şehit Çocuklar Günü" olarak ilan edilmiştir. Bu vesile ile bizde Midyatlı anneler olarak 23 Aralık 2023 ü Dünya Şehit Çocukları Günü olarak kabul ediyoruz . Rim'in dedesi bir röportajda 'O an videonun çekildiğini bilmiyordum. İnanın burada herkes bu acıyı yaşıyor.' ifadelerini kullanarak, Gazze'de katledilen çocukların ailelerini ruh halini gözler önüne sermiştir." şeklinde kaydetti.

"Boykot ile küfrün belini kıralım"

Boykotun önemine dikkat çeken Gümüş son olarak, "Evet Gazze'de her baba, her dede, her anne her gün aynı acıları yaşı ruhlarından bir parçasını kaybediyorlar. Gazze'de her gün çocukların gözlerindeki ışık siyonistler tarafından yok ediliyor. “Siyonist israil, 10 dakikada 1 çocuğu, saatte 6 çocuğu ve 4 kadın; anneyi katletmektedir. Tarih, siyonist terör örgütü israilin çocuklara yönelik işlediği suçları normalleştirmesini affetmeyecektir. Gazze'de çocukların yaşayabilmesi için İslam ülkelerinin liderleri başta olmak üzere tüm vicdan sahibi liderleri ve devletleri Midyatlı anneler olarak sorumluluk almaya ve bu vahşeti durdurmak için somut adım atmaya davet ediyoruz. Ama bizler Midyatlı anneler olarak inanıyoruz ki bu masum şehit çocukların kanı yerde kalmayacak. Ve bizler İslam'ın izzetinin Rim gibi çocuklarımızın omuzlarında yükselişine şahit olacağız. Boykot, siyonist işgalci israil ile mücadelede çok önemli bir role sahiptir. Hükümet, Medya, Sivil Toplum ve Eğitim Camiası ve siz kıymetli anneler ile boykota sahip çıkılmalı ve boykot nesiller boyu devam edecek şekilde yapılmalıdır. Midyatın kıymetli anneleri Boykot… Boykot… Boykot… ile küfrün belini kıralım." ifadelerini kullandı.  

Etkinlik, Habibe Demirel'in yaptığı dua ile sona erdi. Emniyet birimlerince trafik ve güvenlik önlemleri sağlanırken, kalabalık daha sonra sessizce dağıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir