• DOLAR 32.239
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2444.427
  • ...
Muş'ta "Dünya Şehit Çocukları Anma Etkinliği" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli sivil toplum inisiyatifleri tarafından siyonist işgal rejimi tarafından yapılan saldırıda şehid edilen ve dedesinin ruhumun ruhu diye sevdiği Rim’in doğum günü olan 23 Aralık "Dünya Şehid Çocuklar Günü" olarak ilan edildi.

Hiranur Özmen'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, çocuklar şiirler okuyarak, Filistin ile özdeşleşen Dabka gösterisi yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan HÜDAPAR Muş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Polat, böylesi anlamlı bir günde programa katılım sağlayan kadınlara ve çocuklara teşekkür etti.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan Nurten Özer, "… O sabredenleri müjdele. Onlar ki başlarına bir musibet geldiği zaman, 'biz Allah’a aidiz ve sonunda ona döneceğiz derler.'" ayetini hatırlattı.

Gazze’de bebekler ve çocuklar, tüm masumiyetleriyle birlikte, hayattan koparılarak çocukluklarını yaşayamadan siyonist işgal rejiminin barbar saldırılarından dolayı şehid olduklarını dile getiren Özer, işgal rejimine dur demek, uluslararası kamuoyunun vicdanını harekete geçirmek ve sivil insiyatif alan tüm dünya hakları adına 23 Aralık gününü "Dünya Şehit Çocukları Günü" olarak andıklarını söyledi.

"Bu soykırım karşısında birçok ülke yönetimleri sessizliklerini sürdürmekte"

Özer, "Can, mal ve nesil emniyetini ayaklar altına alan siyonist çeteler, 7 Ekim’den bu yana kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri acımasızca katletmektedir. Gazze’ye yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımayan siyonist çeteler; cami, okul, hastane ve sivil yerleşim yerlerini bombalamaktadır. Yaşanan bu soykırım karşısında birçok ülke yönetimleri sessizliklerini sürdürmekte, başta ABD ve Batılı kimi yönetimler ise sessiz kalmanın ötesinde insanlığa savaş açan siyonist israil’e açık destek vermektedir. Gazze’de çocukların katledilmesine alkış tutan batılı devlet liderleri, başta kendi halkları tarafından büyük protestolara uğramaktadırlar. Dünya halkları tarafından lanetlenen israil ve batılı liderler, çocuk katili olarak tarihin karanlık sayfalarında yerlerini almışlardır." dedi.

"Sessiz kalanlar da bu vahşetin ortağıdır"

siyonist işgal rejiminin saldırılarının durdurulması gerektiğini belirten Özer, "siyonist israil, Gazze’ye saldırdığı ilk günden bu yana batılı birçok devlet tarafından askeri, siyasi ve ekonomik olarak desteklenirken, İslam ülkeleri de cesaret göstererek Gazze’ye destek verip, siyonsit soykırımı durdurmalıdırlar. Gazze’ye yapılan saldırılar 'Çocuk katliamı yılı' olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alırken, şu ana kadar şehid olan çocuk sayısı 9 bine yaklaşmıştır. Gazze’de yaşanan bu vahşetin aktörleri sadece siyonist çete olmamıştır. siyonist çete kadar, bu vahşete destek veren, sessiz kalanlarda ortak olmuşlardır. Dünyaya sözde medeniyet pazarlayan batının maskesi düşmüş, 'çocuk hakları' sadece efsanelerde geçen hayali söylemlere dönüşmüştür. Sözde  'insan hakları evrensel bildirgesi' adı altında Batının yayınladığı bildirgelerin hiçbir anlamı kalmamıştır. Söz konusu bildirgelerin sadece masaldan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır."

Program Şeyma Yılmaz'ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir