• DOLAR 32.382
  • EURO 34.716
  • ALTIN 2407.794
  • ...
Adana'da anneler, Gazze'de katledilen çocuklar için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Adana Kadın Kolları öncülüğünde, Sivil Toplum Kuruluşlarının da destek verdiği "Filistinli Minik Çocuklar Ölmesin" adlı yürüyüşe katılan anneler, Adana 5 Ocak Meydanı'nda toplanarak İnönü Parkı'na kadar yürüdü.

Çoğunluğu kadınlardan ve çocuklardan oluşan göstericiler,  ellerinde işgalci rejim karşıtı taşıdıkları dövizlerle, yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

HÜDA PAR Adana Kadın Kolları öncülüğündeki yürüyüşe, Peygamber Sevdalıları Vakfı, TESSEP, MEKTEB, Mustazaflar Cemiyeti, Vuslat FM, Umut Kervanı ve birçok STK destek verdi.

Basın açıklamasını Grup adına Ayşe Yıldız okudu.

Basın açıklamasına, "O sabredenleri müjdele. Onlar ki başlarına bir musibet geldiği zaman, 'biz Allah'a aidiz ve sonunda ona döneceğiz derler." ayetiyle başlayan Yıldız, "Gazze'de bebekler ve çocuklar, tüm masumiyetleriyle birlikte, hayattan koparılarak çocukluklarını yaşayamadan Siyonist terör örgütü israil'in barbarca saldırılarından dolayı şehit olmaktadırlar. Siyonist terör örgütü israil'e dur demek, uluslararası kamuoyunun vicdanını harekete geçirmek ve sivil inisiyatif alan tüm dünya halkları adına 23 Aralık gününü "Dünya Şehit Çocukları Günü" olarak anıyoruz." dedi.

"Şu ana kadar yaklaşık 9 bin çocuk vahşice katledilmiştir"

Can, mal ve nesil emniyetini ayaklar altına alan siyonist çetelerin 7 Ekim'den bu yana kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri acımasızca katlettiğini söyleyen Yıldız, "Gazze'ye yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımayan siyonist çeteler; cami, okul, hastane ve sivil yerleşim yerlerini bombalamaktadır. Yaşanan bu soykırım karşısında birçok ülke yönetimleri sessizliklerini sürdürmekte, başta ABD ve Batılı kimi yönetimler ise sessiz kalmanın ötesinde insanlığa savaş açan siyonist terör örgütü israil'e açık destek vermektedir. Gazze'de çocukların katledilmesine alkış tutan batılı devlet liderleri, başta kendi halkları tarafından büyük protestolara uğramaktadırlar. Dünya halkları tarafından lanetlenen siyonist terör örgütü İsrail ve batılı liderler çocuk katili olarak tarihin karanlık sayfalarında yerlerini almışlardır. Siyonist terör örgütü israil, Gazze'ye saldırdığı ilk günden bu yana batılı birçok devlet tarafından askeri, siyasi ve ekonomik olarak desteklenirken, İslam ülkeleri de cesaret göstererek Gazze'ye destek verip, siyonist soykırımı durdurmalıdırlar. Gazze'ye yapılan saldırılar "çocuk katliamı yılı" olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alırken, şu ana kadar yaklaşık 9 bin çocuk vahşice katledilmiştir." ifadelerini kullandı.

"Batının yayınladığı 'İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin hiçbir anlamı kalmamıştır" 

Filistin'de yaşanan vahşete sessiz kalmakla işlenen zulme ortak olunduğunu ifade eden Yıldız, "Gazze'de yaşanan bu vahşetin aktörleri sadece siyonist çete olmamıştır. Siyonist çete kadar, bu vahşete destek veren, sessiz kalanlarda ortak olmuşlardır. Dünyaya sözde medeniyet pazarlayan batının maskesi düşmüş, "çocuk hakları" sadece efsanelerde geçen hayali söylemlere dönüşmüştür. Sözde "insan hakları evrensel bildirgesi" adı altında Batının yayınladığı bildirgelerin hiçbir anlamı kalmamıştır. Söz konusu bildirgelerin sadece masaldan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır. Evet, bugün 23 Rim 2023. Dünya Şehit Çocukları Günü… Gazze'nin şehid çocuklarından biri de Rim adlı kız çocuk olmuştur. Ve bu çocuğun ilginç hikâyesi tüm dünya halklarını ayağa kaldırmıştır. Rim, dedesi ve ailesiyle yaşayan Gazzeli küçük bir kız çocuğuydu. Çocukların mutluluk yaşayamadığı bir coğrafyada Rim şahadetinden birkaç gün önce muz ve karpuz istemişti dedesinden. Ama bir gece moloz yığınlarının Rim'in üzerine düşmesiyle uyanan dedesi, Rim’i acılı ama tevekküllü bir şekilde sonsuzluğa yollamıştı. Rim'in küpesi ondan geriye kalan son hatıraydı dedesine. O Rim'in küpesini göğsünde şerefle taşırken bizim göğsümüzde ise tarifi zor bir acı yerini almıştı. İnsan hakları, çocuk hakları, hak, hukuk, adalet… Hepsinin anlamını yitirdiği bu zamanda Rim'in cansız bedeni ölü kalpleri diriltti ve nice dirilişlere sebep oldu. Dedesinin Ruhumun Ruhu diye sevdiği Rim'i kaybetmesinin derin acısına rağmen; dedenin tevekküllü bakışları ve şanlı teslimiyeti dünyaya gerçek direnişi gösterdi. 'Ruhumun ruhu' diye sevdiği torununun zeytin gözlerine, ahirette kavuşmak dileğiyle son veda öpücüğünü konduran bir dedenin acısına sebep olan çocuk katili Siyonist israil, tüm dünya hakları tarafından lanete uğramıştır." diye belirtti.

"Tüm vicdan sahibi liderleri ve devletleri bu vahşeti durdurmak için somut adım atmaya davet ediyoruz"

Filistin’e gönül vermiş vicdan sahibi kimi aktivistlerin çağrısı üzerine Rim'in doğum günü olan 23 Aralık'ın "Dünya Şehit Çocuklar Günü" olarak ilan edildiğini kaydeden Yıldız, şunları kaydetti:

"Rim’in dedesi bir röportajda "O an video çekildiğini bilmiyordum. İnanın burada herkes bu acıyı yaşıyor." ifadelerini kullanarak, Gazze'de katledilen çocukların ailelerinin ruh halini gözler önüne sermiştir. Evet, Gazze'de her baba, her dede, her anne her gün aynı acıları yaşıyor. Her gün ruhlarından bir parçasını kaybediyorlar. Gazze'de her gün çocukların gözlerindeki ışık siyonistler tarafından yok ediliyor.  Artık bu vahşet öyle bir duruma geldi ki Gazze'de üç haftada şehid edilen çocuk sayısı, dünyada son dört yıldaki çatışmalarda katledilen çocuk sayısını geçti. Siyonist israil, 10 dakikada 1 çocuğu, saatte 6 çocuğu ve 4 kadını katletmektedir. Tarih, siyonist terör örgütü israil'in çocuklara yönelik işlediği suçları normalleştirmesini affetmeyecektir. Gazze'de çocukların yaşayabilmesi için İslam ülkelerinin liderleri başta olmak üzere tüm vicdan sahibi liderleri ve devletleri sorumluluk almaya ve bu vahşeti durdurmak için somut adım atmaya davet ediyoruz. Ama bizler inanıyoruz ki bu masum şehit çocukların kanı yerde kalmayacak. Ve bizler İslam'ın izzetinin Rim gibi çocuklarımızın omuzlarında yükselişine şahit olacağız. Bu vesileyle tüm şehit çocuklarımız için sembol ve timsal olan Rim'e ve Gazze'nin aziz şehidlerine Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu aziz şehitlerin dirilişimize vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz."

Etkinlik, Hacer Ayriç'in okuduğu dua ile son buldu.

Yürüyüşe katılan ve Filistindeki savaşın bitmesini istediklerini söyleyen çocuklar ise duygularını paylaşarak, şu ifadelere yer verdiler:

Muhammed Nur Ayriç, "Çok üzüntülüyüm, 20 bin kişinin şehit olması beni çok üzüyor. Zafer çok yakında bizim olacak. Filistin için yürüyüşe geldim. Kahrolsun İsrail."

Muhammed Yahya Özbay, "Artık bu savaşı istemiyoruz ve biz 'dur' diyoruz.  İsrailllerin Filistin'den çıkması için yürüyüş yaptık, ondan dolayı buraya geldik."

Ömer Faruk Yaşar, "Biz buraya Filistinliler için geldik. Şu savaşı bir bitirelim. Filistin'in zaferi için buradayız. ABD gibi ülkelerden destek alarak yapıyorlar, bomba atıyorlar böyle. Yoksa Filistin onlara galip gelir."

Meryem Dağgüllü, "Buraya Filistinli çocukları desteklemeye geldik. Burada basın açıklaması yapıyoruz. Orada Filistin'deki çocukları destekliyor ve HAMAS'a selam diyoruz."

Hasan Orhan Turmuk, "Filistin'de katliam olmasını istemiyorum. isral'in durması gerekiyor. Filistin'de bu çocuklar katlediliyorken biz burada boş durmayacağız. Ben Filistinli kardeşlerim için buraya geldim. Filistinli çocukların öldüğünü gördüğümde dayanamıyorum ağlamaya başlıyorum. Bunun durdurulması gerekiyor."

Muhammed İshak Albayrak, "Filistin'deki katliamın bitmesini istiyorum. Filistin'de kardeşlerimin ölmemesini istiyorum. Onlar orada ölürken biz yatamayız."

Firdevs Özbay, "Oradaki İsraillilerin Filistin'den gitmesini ve uzaklaştırılmasını istiyorum. Kudüsümüzün ve Mescid-i Aksamızın kurtulmasını istiyoruz. Orada camilerimizde dans ediyorlar, keşke orada ölseler.  Buraya Kudüsümüzün kurtulması için geldim. İnşallah da kurtulur."

Hatice Özbay, "Filistine destek olmak için geldim. Filistin'de Kudüs'te çocukları öldürüyorlar. Çocuklara hiç acımadan oralara bombalar atıyorlar. Bir saat içinde kim bilir kaç çocuk, kaç anne, baba öldürüyorlar. Bunların olmasını istemiyoruz. Bazı kişiler evlerinde yatıyorlar, dışarı bile çıkmıyorlar, destek olmalarını istiyoruz."

Hatice Dağtekin, "Filistinli kardeşlerimize destek için buradayız. Bugün 23 Aralık Rim'in doğum günü. Maalesef kutlayamadık, onun doğum gününü kutlamak için buradayız. İşgalci israil evlerini yıkarak Filistinli kardeşlerimizi perişan ediyor. Kahrolsun israil diyorum.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir