• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mil-Diyanet Sen Mardin İl Başkanı Poyraz'dan Cumhuriyet gazetesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan basın açıklamasında Mil-Diyanet Sen Mardin İl Başkanı Halil Poyraz şu ifadeleri kullandı:

"Yargıtay Cumhuriyet başsavcısı Sayın Bekir Şahin'in okullarda imam görevlendirmesinin laikliğe aykırı olmadığını belirtmesine rağmen, Cumhuriyet gazetesinde 'Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ve okullara din görevlisi atamanın yolunu açan 'Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum' (ÇEDES) projesi yaygınlaşmaya devam ediyor' demiş. Evet, farkında olmadan bir doğruyu dile getirmişler ve yaygınlaşmaya devam ettiğini yazmışlar. Biz de diyoruz ki, eğer yaygınlaşmaya devam ediyorsa, ülkemiz insanının talep yoğunluğundandır."

Sözlerine devam eden Poyraz, "Siz laikliği istismar eden yobaz kesimler olarak, aslında siz güya savunduğunuz laikliğe bile aykırı hareket eden yobaz, gerici ve orta çağdan da geri ilk çağdan kalma bir baskıcı topluluksunuz. Siz güya laikliği savunan gericiler! Lâiklik, tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü demek değil mi? O halde eğer bir ülkede vatandaşlarının çoğu bir şeyi talep ediyorsa devletin de halkın ihtiyaçlarını ve taleplerini değerlendirmesi gerekir. İnsan haklarının en mükemmelini İslam dini vermiştir ve din görevlileri gerek camilerde ve gerekse de her türlü ortamda insan haklarını gözetmekte, anlatmakta ve temsil etmektedir." dedi.

Poyraz son olarak, "Anaokulu öğrencilerinin camilere götürüldüğünden rahatsız olanlara soruyoruz; Camiye değil de kiliseye ya da sinagoga mı götürecektik öğrencileri? Siz, öğrencilerin manevi yönden gelişiminden ve ibadet yerlerini tanımasından neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Ama siz, Avrupa’da anaokulu öğrencilerinin kilise bahçesinde eğitim görmesinden hiç rahatsız olmuyorsunuz. Yazının devamında ise laikliğe uygun ve anayasamızın da müsaadesiyle ÇEDES projesi kapsamında görevlerini ifa eden, din görevlisi hocalarımızı FETÖ ile ilişkilendirmişler ve FETÖ’nün yolundan gittikleri iddiasında bulunmuşlardır. FETÖ ile suçlanan başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin bey olmak üzere, tüm ilgili bakanlık mercilerinin bu FETÖ suçlamalarına sessiz kalmayacağını ümit ederiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir