• DOLAR 32.212
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2493.425
  • ...
BM: Gazze nüfusunun dörtte biri açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WFP Baş Ekonomisti Arif Hüseyin, Gazze'de açlık sorununu benzeri görülmemiş bir kriz olarak nitelendirerek insani yardım erişiminin kısıtlanmaya devam etmesi halinde önümüzdeki altı ay içinde büyük bir kıtlık yaşanabileceğini vurguladı.

Hüseyin, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle nüfusun dörtte birinin, gıdasının tükendiğini ve açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Gazze halkının yeterli beslenemedikleri için bağışıklık sistemlerin zayıf olduğunu aktaran Hüseyin, bu durumun halk arasında hastalıkların yayılmasına neden olduğunu ifade etti.

Uluslararası kuruşlara göre Gazze'deki savaş, gıda tedarikini aksattı ve yerinden edilmiş aileler zamanının çoğunu yiyecek aramakla geçiriyor.

Yardım kamyonları,  ihtiyaç duyulanın yalnızca küçük bir kısmını getiriyor ve dengesiz dağıtım nedeniyle birçok kişi bu gıdada da erişemiyor.

Açlık nedeniyle Gazzeliler, zayıflamış ve bitap bir şekilde hastanelere gidiyor ve bu durumdan en çok bebekler ve çocuklar etkileniyor.

Dünyada çocuk haklarının savunulmasıyla ilgilenen Save the Children, işgalin devam eden kuşatma ve bombalamalarının binlerce çocuğu açlık ve hastalıktan ölme riskiyle karşı karşıya bıraktığını dikkat çekiyor.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi geçen Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi'nde 1,5 milyon buçuk milyondan fazla insanın yerinden edildiğine dikkat çekerek halkın yiyecek, su ve ilaç temininde büyük sıkıntı yaşadığını ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri