• DOLAR 32.245
  • EURO 35.23
  • ALTIN 2473.566
  • ...
Bitlis Tanıtım Günleri İstanbul'da başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yenikapı Etkinlik alanında başlayan "Bitlis Tanıtım Günleri" kapsamında Bitlis ve çevre ilçeler ile birlikte yakın şehirlerden de gelen çok sayıda katılımcı, bölgelerinde üretilen yöresel ürünler ve yöresel lezzetleri tanıtma, ürünlerini satma imkânı buluyor.

Yöresel günlerde; bal, peynir çeşitleri, tereyağı, sucuk, ceviz, cevizli sucuk, birçok farklı kuruyemiş, kurutulmuş meyve gibi yöresel ürünlerin yanı sıra, bölgede meşhur olan büryan, şırdan, mumbar gibi faklı lezzetler yer aldı.

Sefa Akyıldırım

Bitlis tanıtım Günleri'ne Tatvan'dan organik ürün getirip Sefa Akyıldırım, "Bitlis Günlerine organik balımızı, kendi yaptığımız peynirimizi, kabuklu cevizimizi getrdik. Bitlis yöresinde doğal olan ne varsa hemen hemen hepsini bulunduruyoruz. Duttan sucuğa, kuru elmadan kuru domatese, Ahlat bulgurumuzu ve yöresel ürünlerimizi halkımızla buluşturmak için getirdik. Herkesi bekliyoruz." dedi.

Bedrettin Öğretmen

Tatvan'da 35 yıllık esnaf olan ve çeşitli yöresel ürünler getiren Bedrettin Öğretmen, "İnci Kefali, zivzik narı, yerli ceviz, erik-elma kurusu, hakiki hizan balı, salamura peynir, organik tereyağı, kayısı gibi ürünler getirdik. Fiyatlar çok uygun. Salamura peynir 200 lira, tulum peyniri 230 liradan satıyoruz. Zivzik narını 30, hizan üzüm pekmezini 150 liradan satıyoruz. Bu sene fiyatlar çok uygun." diye konuştu.

Musa Tanaş

Yöresel günlerde geleneksel lezzetleri satan Musa Tanaş, "Yöremize ait kuyu kebabı, büryan kebabı, perde pilavı, içli köfte ve yöresel ürünlerimizle birlikte geldik. Kebaplarımız, yöresel sarma, mumbar, şırdan çeşitlerimiz var." şeklinde konuştu.

Her keseye uygun ürünlerinin olduğunu belirten Tanaş, şırdan ve mumbarı 200, ciğer dürümü 200 liradan satışa sunduklarını belirtti.

Bitlis Tanıtım Günleri, 24 Aralık Pazar gününe kadar Yenikapı Etkinlik alanı'nda devam edecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir