• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İşgal rejimi, Gazze'de bir işgal askerinin daha öldüğünü kabul etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde öldürülen siyonistin adının Maoz Finkstein olduğu belirtildi ancak ölümüne ilişkin daha fazla detay verilmedi.

İşgalciler, gün içinde yine direniş tarafından 2 işgal askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı. Böylece işgal rejimine göre gün içinde öldürülen işgal askeri sayısı 3'e yükseldi.

Dün işgal ordusu, Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalarda 7 işgal askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı. İşgale göre Gazze'de kara saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısı 137'ye yükselirken 7 Ekim'den bu yana ölü sayısının 464 olduğu savunuldu.

İşgal ordusunun kayıpları, Gazze Şeridi sınırlarında Filistin direniş gruplarıyla çatışmaların yoğunlaşmasıyla son birkaç günde arttı.

İşgal medyası ise Gazze'deki çatışmalarda yaralanan ve hastanelerde bulunan işgal ordusu personelinin sayısının, işgal ordusunun açıkladığı rakamlardan daha fazla olduğunu bildirmişti.

Öte yandan direniş, son günlerde Gazze Şeridi'nde işgal araçlarını ve işgal kuvvetlerini hedef alan görüntüler yayınlamış ve birçok operasyon düzenlediğini duyurmuştu.

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, daha önce yaptığı açıklamalarda işgal ordusunun resmi olarak açıkladığı ölü ve yaralı sayısının "gerçek dışı" olduğunu ve rakamların çok daha yüksek olduğunu vurgulamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir