• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Engelli vekili kaldırıp genel müdürü oturttular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Yaşanan protokol krizi ile fuar alanını terk etmek isteyen STK Başkanı, parti yöneticisi ve hemşerilerinin tepkisini AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ'ın sağduyusu engelledi. Fuar alanını terk etmek isteyenlerle birebir görüşen Akdağ, kendilerini ikna etti.

 

Mardin Tanıtım Günleri için Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen açılış töreninde 'Genel Müdür gelecek' diye protokol görevlileri tarafından Milletvekili Abdurrahim Akdağ protokoldeki yerinden kaldırıldı. Protokolde yerinden kaldırılması nedeni ile programı ayakta takip etmek zorunda kalan Abdurrahim Akdağ'a hemşerileri destek vererek görevlilere tepki gösterdi.

 

Tepki gösterenlerden İl Genel Meclis üyesi Orhan Çeçen, protokol kurallarının belli olduğunu belirterek, "Valilik ve belediye tarafından düzenlenen bu tür programlarda kimin önde kimin arkada duracağı konusunda çoğu zaman kargaşa yaşanıyor. Milletvekili konumu itibarı ile halkın vekilliği konumunda önemli bir makam. Protokol konularında kimin nerede duracağı konusunda herkesin duyarlı olması lazım." dedi.

 

Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan da, "Sayın vekilimizin sağduyusu olmasaydı, tepkimizi ortaya koyar ve fuar alanını terk ederdik. Ancak kendisi bu tepkimizi koymayı engelledi. Tanıtımı ve programı yapılan ilin milletvekili varken genel müdüre, şube müdürüne yer verilmesi çok yanlış." şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

 

Tanıtım Günlerinin Mardin adına çok önemli bir gün olduğunu belirten Abdurrahim Akdağ da açılış töreninde protokolde yaşananları görevlilerin ayıbı olarak niteleyerek olayın büyütülmemesini istedi.

 

Mardin adına katkı olacağına inandığı her faaliyete, her etkinliğe katıldığını belirten Akdağ, "Önemli olan Mardin'in tanıtımı. Bunu da çok güzel bir şekilde yaptığımıza inanıyorum. Bizler zaten ev sahibiyiz. Protokolde oturup oturmamamız önemli değil." ifadelerini kullandı.

 

Tanıtım Günleri açılış töreninde bir konuşma da yapan Akdağ, Mardinli hemşerilerine tarihi kentin tanıtımı için yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür etti. Akdağ'ın Kürtçe olarak başladığı konuşması törende yapılan en anlamlı konuşmalardan biri olması hasebi ile çok fazla alkış aldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir