• DOLAR 32.495
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2477.311
  • ...
Diyanet`ten `Rü`yet-i hilal` Meselesine Çözüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bolu İl Müftülüğü tarafından hizmete açılan yayınevi ve yurt açılışlarına katılmak için Bolu`ya geldi. Bolu Müftüsü Mehmet Şahin ile Gölcük Tabiat Parkı`nda sabah kahvaltısı yapan Görmez, daha sonra Bolu Valiliği`ni ziyaret etti. Bolu Valisi İbrahim Özçimen tarafından karşılanan Görmez, valilik özel defterini imzaladıktan sonra duvardaki resmi inceledi. Bir süre Vali Özçimen ile sohbet eden Mehmet Görmez, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HİLALİ CANLI YANSITACAKLAR

Geçen Ramazan ayında imsak vakitlerinin eleştirilmesi üzerine çelişkileri ortadan kaldırmak için Güney Afrika`nın Capetown kentine gideceklerini söyleyen Prof.Dr. Mehmet Görmez, "Astronomi bilimi bize hilalin hangi gün, hangi saatte nerede görüleceğini gösteriyor. Bu hesap o kadar kesindir ki bu hesap şaştığı zaman kıyamet kopar. Dünyanın dengesi bozulur. Diyanet TV`den arkadaşlarımız ve astronomi uzmanlarımız bu sene bir çelişki daha yaşatmamak için hilalin görüneceği Güney Afrika`nın Capetown şehrine gidecekler ve oradan bize hilali canlı yansıtacaklar. Bir rasathane çalışmamız var. Astronomi uzmanlarımızla toplantılarımız devam ediyor. Bazıları bize netlik açısından Toroslar ile Gerede`yi işaret ediyor. Nerede yapacağımıza karar vermedik ama Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir rasathanesi, gözlemevi olacak" diye konuştu.

ALEVİLİK EKSENLİ TARTIŞMALAR

Gazetecilerin cami ve cemevi tartışmaları hakkında sorularını da yanıtlayan Mehmet Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son yıllarda Türkiye`de Alevilik eksenli çok tartışma yaşanıyor. Mezhebi ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan bütün kardeşlerimizi bu konularda öfke dilini kullanmaması gerektiğini temenni ediyorum. Tamamen barış dilini kullanmayı, herkesi güzel bir dil kullanmaya davet ediyorum. Bu sorulardan ve sorunlardan kaçacağımız anlamına gelmez. Tarihte yaşanmış acıların hesabını birbirimize sormadan gelecek nesiller için bir barış dili kurmamız gerektiğini ifade ediyorum."

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, valilikteki açıklamalarının ardından İzzet Baysal Caddesinde bulunan yayınevinin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından cadde boyunca yürüyüş yapan Görmez, vatandaşları selamladı. Görmez, beraberindekilerle birlikte Bolu Belediyesi`ni ziyaret ettikten sonra Cuma namazına gitti.

Kaynak: İHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir