• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
A.Hakan`dan `Başörtüsü` Yazısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Posta, Vatan ve Sözcü`nün siyah pardesü giyip ve başörtüsü takan bir öğretmeni `siyah çarşaf` giymiş gibi göstermeleri 7`den 77`ye kadar birçok kesimin tepkisini çekti. Tepki gösterenler arasında Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun da vardı.

Ahmet Hakan`ın "Başörtülü öğretmen hakkında vecizeler" başlığıyla kaleme aldığı yazıda, toplumdaki `hoşgörü`den bahsedildi. "İnsanı insan yapan değerler, insanın üzerine geçirdiği kıyafetlerden geçmez. Başka şeylerden geçer." diyen Ahmet Hakan`a göre o başörtülü öğretmene saygısızlık yapılmıştı.

İşte Ahmet Hakan`ın köşe yazısından ilgili bölüm:

"- Başkalarının özgürlüklerinin sınırlandırılmasını isteyenlerin, "Yetişin komşular benim özgürlüklerimi sınırlıyorlar" diye ağlaşmaya hakkı olmaz.

- Sen, "Ben çocuklarıma başörtülü öğretmenin ders vermesini istemiyorum" dersen, bir başkası da "Ben çocuklarıma başı açık öğretmen tarafından ders verilmesini istemiyorum" der.

- Sen bir şey derken başkasının da aynı şeyi söyleyebileceğini sakın aklından çıkarma.

- Başörtülü olmak "anormal", başı açık olmak "normal" değildir. Normal diye bir şey yoktur... Daha doğrusu herkesin normali kendine göredir.

- Bir insanın kendini "norm koyucu" olarak görmesi ve normalin sınırlarını tayin etmeye kalkması, kibirden başka bir şey değildir.

- Kendisi kibirli olan, başkalarının kibrinden yakınmasın.

- Başörtülü öğretmenle mücadele etmek için harcadığın enerjiyi kendi özgürlüklerin için mücadele etmek için harcarsan çok daha mutlu olursun.

- Sen başörtülü öğretmen karşısında sakin olacaksın... Sen başörtülü öğretmen karşısında sakin olduğun zaman öbürü de mini etekli, askılı öğretmen karşısında sükûnetini korumak durumunda kalır.

- "Siyah manto/siyah başörtüsü"nden ibaret bir kadın kıyafeti "işte çarşaf" denilerek tanımlanamaz. Çarşaf başka bir şeydir."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir