Hakim ve Savcılardan Çete Kurulmuş!
Soruşturma sonucu ortaya çıkarılan hakim ve savcıların da bulunduğu çetenin, tecavüz davalarından gayrimenkul anlaşmazlıklarına kadar her davaya el attığı belirtiliyor
Emniyet Birimleri, yaklaşık 2 yıllık çalışma sonucu büyük gizlilik içerisinde bir suç örgütünü takip ederek hakim, savcı, polis, gazeteci ve siyasetçiler adının da karıştığı çeteyi ortaya çıkardı.
Radikal gazetesi`nden Fatih Yağmur ve İsmail Sağıroğlu`nun haberine göre açılan soruşturma sonucu Savaş Düzener, Şeref Çolak ve M.Salih Karahan gibi isimlerin liderlik ettiği suç örgütünün Yargıtay ve çeşitli adliyelerde görevli hakim ve savcılar aracılığıyla davalara müdahale ettiği tespit edildi.
Müdahale edilen dosyaların arasında tecavüz suçunun yer aldığı davaların bile olduğu telefon görüşmelerine yansıdı. Dosyada elliyi aşkın davaya müdahale edildiği detaylarıyla anlatıldı. Tutuksuz 77 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması ise 22 Ekim`de görülecek. Hakim, savcı, yazı işleri müdürleri ve katiplerle ilgili soruşturma ise HSYK tarafından yürütülüyor. Soruşturma dosyasında çetenin etki alanı ile ilgili olarak şu tespite de yer veriliyor:
"Suç örgütünün ` Anadolu yakasında nüfuz edemeyeceği adliye yoktur` intibaı bırakacak seviyeye geldiği anlaşılmıştır."
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele şubesi, 2010 yılından bu yana çeşitli adliyeler ve Yargıtay`da görülen davalara müdahale eden bir çete ile ilgili soruşturma başlattı. Yaklaşık iki yıl süren ve büyük bir gizlilik içerisinde yürütülen soruşturma kapsamında çeteye Adalet Komisyonu Başkanı, başsavcı, savcı ve hakimlerin de yer aldığı bir çok yargı mensubu ile davalara müdahale ettiği tespit edildi. Hatta dönemin Adalet Komisyonu Başkanı A.N.A`nın çeteye ait bir kumarhaneye operasyon olup olmayacağını dahi takip ettiğinin telefon trafiğine takıldığı belirtiliyor:
"Açılan bu kumarhanede Hakim A.N.A., hakim N.T, hakim L.Y., Savcısı A.A, Başsavcı Y.U., eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı H.B. gibi isimleri ağırladıkları, bu isimlerden bazılarının bu mekanda çeşitli oyunlar oynadıkları yapılan iletişim tespit çalışmaları ile tespit edilmiştir."
Soruşturma dosyasında açılan kumarhanenin `Dernek` adı altında faaliyet gösterdiği belirtilerek kumarhanenin açılmasında, dernek ruhsatı çıkarmak için Belediye, Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık gibi kurumları irtibatta oldukları hakim ve savcıları aratarak baskı oluşturdukları belirtildi. Kumarhane hakkında herhangi bir ihbar veya polis takibi olup olmadığı da yine bu hakim ve savcılar aracılığı ile araştırılıyordu. Çetenin baskı oluşturmak için `Kürt İdris` lakaplı İdris Özbir`in yeğeni Nihat Özbir ve adamları devreye soktukları, bunun karşılığında ise bu şahısların adliyelerde devam eden dosyalarına müdahale ettikleri bilgisine de yer verildi.