• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
HÜDA PAR`a saldırı Silopi`de lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Çarşamba gecesi saat 22.00 sularında, PKK`nin paravan gençlik yapılanması olan yüzü maskeli YDGH provokatörlerinin, çivilerle güçlendirilmiş ses bombalarıyla ve Molotoflarla saldırdığı Silopi HÜDA PAR ilçe teşkilat binası önünde toplanan parti gönüllüleri ve halk, çirkin saldırıyı hep bir ağızdan lanetlediler.

 HÜDA PAR Silopi ilçe binasında yapılan basın açıklamasına, HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç, Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, İdil İlçe Başkanı Mehmet Ersoy ve çok sayıda vatandaş ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

 Açıklamada tekbirler ve sloganlar atıldı.

 "Düşüncelerine güvenemeyenler huzurumuzu kaçırmak istiyorlar"

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Silopi teşkilatı kurucu üyelerinden Salih Gök, menfur bir olayı kınamak ve lanetlemek için toplandıklarını belirterek, "Maalesef, aciz olanlar, kendilerine ve düşüncelerine güvenemeyenler, barış ve huzuru hazmedemeyenler bir kez daha huzurumuzu kaçırmak istemişlerdir. Hür Dava Partisinin estirdiği kardeşlik ve barış ortamını anlamaktan ve solumaktan aciz olanlar, Silopi`de de kendilerini gösterdiler. Dün akşam Silopi teşkilat binamıza yapılan saldırı, neye ve kime hizmet ettiği malum, derin odakların güdümündeki yapıların, Kürtler arasında fitne ateşini tutuşturmaya, onları birbiri ile çatıştırmaya matuf bir girişimidir. Bu teşebbüsleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Benzeri girişimler yakın bir tarihte Cizre ve Şırnak`ta da olmuştu. Bu Teşebbüsleri hayretle izliyoruz. Bu saldırılar için neyin ne olduğunu bilmeyen çocuk ve gençlerimizin kullanılarak ateşe sürülmesi ise acı ve üzüntü verici bir durumdur. Kürt toplumunu kamplara ayırıp çatıştırmak, bu topluma yapılan en büyük ihanettir. Bu emellerin sahipleri, tutuşturmak istedikleri bu fitne ile bu toplumun inanç ve değerlerine olan kin ve düşmanlıklarını ispatlamaktadırlar.

 "Saldırılar İslam düşmanlığından başka bir şey değildir"

Yalan ve iftiralarla bölgede özellikle dindar insanları, evlerini ve kurumlarını cımbızla seçercesine hedef haline getirmek: İslam düşmanlığından başka bir şey değildir. Bunun başka izahı yoktur. Bu gelişmeleri halkımız iyi okuyabilmelidir. Bunları yapan çeteler, halkımızı dininden inancından uzaklaştırmak, mevcut asayişi ve huzuru bozmak istemektedir. Müslüman Kürt toplumunun fitne ve savaşa ihtiyacı yoktur. Bu toplumun barışa, huzura, İslam`a ve kardeşliğe ihtiyacı vardır." dedi.

 "HÜDA PAR Müslüman Kürt halkının faydasına olmayacak hiçbir ortam ve zeminde olmayacaktır

Son zamanlar da HÜDA PAR`ın Rojava olaylarında El Nusra`yı desteklediği iddiasının yalandan ibaret olduğuna değinen Gök, konuşmalarına şöyle devam etti; "Bir hususu özellikle belirtmek istiyoruz: Kimse bizi Rojava`daki savaşa dâhil edemeyecek ve o fitne ortamını burada oluşturamayacaktır. HÜDA PAR`ın oradaki savaşla hiçbir alakası olmamıştır, olmayacaktır. Bu saldırıları yapan odaklar, ısrarla bizi o savaşın içine çekmeye çalışmaktadır. Ancak Müslüman Kürt halkının faydasına olmayacak hiçbir ortam ve zeminde HÜDA PAR olamaz ve olmayacaktır. Rojava üzerinden HÜDA PAR`ı yalan ve iftiralarla kirletmeye ve emellerine alet etmeye çalışanların yalanları deşifre olmuş, kirli yüzleri ortaya çıkmıştır. Bize ve toplumumuza bu kirli tezgâhı kuranlar asla muvaffak olamayacaklardır. Bu yanlış hesap içerisinde olanlar bir an önce kendilerine çekidüzen vermek zorundadır. Kimsenin Kürt toplumuna zarar vermeye, anarşi ortamına sürüklemeye hakkı yoktur. Hiç kimse yalan ve iftiralarla bir yere varamamıştır. Bunun halka zarar vermekten başka bir sonucu olamaz."

 "Halkın huzuru kişisel ve partisel menfaatlerin üzerindedir"

 Gök açıklamasının devamında, "Bize göre halkımızın geleceği, huzuru, insani ve İslami hakları tüm kişisel ve partisel menfaatlerin üzerindedir. Anarşi ve tahammülsüzlüğün halkımıza bir faydası yoktur.
Bu tür eylemler, Kürt halkının geleceğine zarar vermekte, istikbalini heder etmektedir.

 "HÜDA PAR toplumun bir gerçeği ve parçasıdır"

Bu nedenle duyarlı halkımız, bu oyunlara alet olmamalı, kendilerini ve çocuk yaştaki gençlerini kimseye kullandırtmamalıdır. Bu memlekette herkes birbirine tahammül etmelidir. Hiçbir oluşumun diğerlerine tahakküm etmeye, boyun eğdirmeye hakkı yoktur. Herkes birbiri ile yaşamaya alışmak zorundadır. Hür Dava Partisi bu toplumun gerçeği, bir parçasıdır. Reeransını İslam`dan ve bu toplumun değerlerinden almaktadır. Bu partiyi siz ve sizin beklentileriniz oluşturmuştur. Her şeye rağmen bu toplumun değerlerine, hakka ve barışa hizmet edecek, beklentilerinizi yerine getirecektir. Bu menfur saldırı akim kalmaya mahkûmdur. Kınıyor ve lanetliyoruz. Bu vesileyle Hür Dava Partisi Silopi yetkililerine ve Silopi halkına geçmiş olların bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir