• DOLAR 32.457
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2392.655
  • ...
Bitlis'te yüzlerce anne ve çocuk Gazze için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde düzenlenen "Bitlisli Çocuklar Gazze İçin Yürüyor" programı kapsamında kent merkezi Hapolat Taziyeevi önünde toplanan yüzlerce çocuk ve kadın, tekbirlerle yürüyüş yaptı.

Gazze'de gerçekleştirilen katliamların yer aldığı fotoğraflar, "Kahrolsun İsrail", "Bitlis'ten HAMAS'a selam, direnişe devam", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak", "israil, Filistin'den defol" yazılı pankartları taşıyan kalabalık, şehir merkezinde yürüyüş yaptı.

Merkez Ulu Camii Meydanı'nda toplanan çocuk ve anneler, basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan 10 yaşındaki Hatice Aksa İşbara, Gazze'de katledilen çocuklar için dua etti.

Düzenlenen programda konuşan Peygamber Sevdalıları Bitlis Temsilcisi İsmail Elban, Filistin2de yaşanan soykırımı gündemde tutmak ve direnişe destek amacıyla programı düzenlediklerini söyledi.

Elban, "Peygamber Sevdalıları olarak, Kur'an kurslarında okuyan öğrencilerimizi, çocuklarımızı, anneleriyle birlikte Filistin'deki soykırıma karşı farkındalık oluşturmak için bir araya getirdik. Bu farkındalığın dünyanın her tarafına yayılmasını istiyoruz. israil yaklaşık 2 buçuk milyon insanı ablukaya almış. Her gün binlerce insanı katlediyor. Bu programlarımız devam edecek." diye konuştu.

Basın açıklamasını ardından kalabalık sessizce dağılırken, çocuklar ve anneleriyle birlikte Gazze için yaptığı yürüyüşe Bitlis halkından yoğun destek gördü. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir