• DOLAR 32.282
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2445.927
  • ...
İdil'den siyonist vahşete tepki: Filistin toprakları asla size vatan olmayacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İdil İlçe Teşkilatı öncülüğünde Sanat Sokağı'nda bir araya gelen Kudüs sevdalısı halk, İdil'den Gazze'ye destek sloganları attı, işgalci siyonist rejime lanet yağdırdı.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İdil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdülkerim Saka, Gazze'de 2 buçuk milyon insanın 16 yıldır boykot altında zindan hayatı yaşadığını belirtti.

"75 yıldır bitmeyen bir katliam yaşanıyor"

7 Ekim'den sonra tüm dünya halklarının işgal rejiminin katliamlarına karşı meydanlara döküldüğünü söyleyen Saka, "7 Ekim sabahı, Filistin direniş hareketleri tarafından işgalci siyonistleri bozguna uğratan bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonu titizlikle yürüten direnişçiler, terör şebekesine tarihi bir ders verdi. Daha sonra bütün vahşetiyle saldırıya geçen siyonist terör şebekesi uluslararası savaş hukukunu ve tüm insanlık değerlerini yok sayarak çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil halkın üstüne bombalar yağdırmış ve binlerce kardeşimizi katletmiştir. Bu vahşet Filistin halkı için yeni bir şey değil. İnsanlığın yalnız bıraktığı Filistin bu şok edici katliamları 75 yıldır yaşamaktadır. Aslında sadece bugün değil 75 yıldır bitmeyen bir katliam yaşanıyor. Mescid-i Aksa'nın mahremiyeti 1948'den beri çiğneniyor. Barış şehri olan Kudüs 75 yıldır mahzun. Yerleşimci çeteler her gün Filistinlilerin evlerini ve mallarını gasp ediyor. 16 yıldır boykot altındaki Gazze'de 2 buçuk milyon insan zindan hayatı yaşıyor." ifadelerine yer verdi.

"Yapılan her eylem değerlidir ve mücahit kardeşlerimize moral kaynağıdır"

Siyonizmi şımartan, kendileri de soykırım ve kan üzerine kurulu olan Batılı devletlerin, zalimi mazlum, mazlumu da zalim göstermek için canhıraş bir şekilde ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Saka, "7 Ekim'den sonra tüm dünya halkları işgal rejiminin katliamlarına karşı meydanlara döküldü ve ayağa kalktı. Siyonist terör şebekesinin zulmünü lanetleyip, Filistin halkının yanında olduklarını tüm dünyaya ilan ettiler. Geniş çaplı eylemler düzenleyip boykot hareketleri başlattılar. Siyonist terör şebekesine hizmet eden ve ekonomik olarak destek veren firmalara ve ürünlere karşı boykot bilincini kuşanan tüm onurlu insanları selamlıyoruz ve şu çağrıda bulunuyoruz: Siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına süresiz bir şekilde boykot uygulamaya devam edilmelidir. Özellikle tüm esnafımız siyonistlere destek veren firmaların mallarını alıp satmamalıdır. Filistin halkının haklı mücadelesini her mecrada duyurmak ve savaş meydanlarında Filistin direniş hareketlerinin yazdığı kahramanlık destanını, işgal ordusunun perişanlığını ve askeri acziyetini dünyaya duyurmak için vicdan sahibi herkesi mücadeleye devam etmeye çağırıyoruz. Meydanlar boş bırakılmamalıdır, sosyal medyada siyonistlerin oluşturmak istedikleri algılar ile mücadele edilmelidir. Unutulmamalıdır ki yapılan her eylem değerlidir ve mücahit kardeşlerimize moral kaynağı olmaktadır." dedi.

"Hükümetten somut adım beklentilerimiz sürmektedir"

"Ülkemizde bulunan ABD üslerinin bütün faaliyetleri, saldırılar devam ettiği sürece durdurulmalıdır" diyen Saka, şöyle devam etti:

"Filistin halkının ve Filistinli direnişçilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak Müslümanların ve insanlığın üzerine bir vazifedir. Bu vazifeyi ve sorumluluğu yerine getirmemek büyük bir vebaldir. Filistin halkının ve Filistinli direnişçilerin ihtiyaçlarının karşılanması için tüm Müslümanları, direnişe maddi destek sağlama konusunda devama çağırıyoruz.

Hükümetten somut adım beklentilerimiz de sürmektedir. Bu kapsamda İncirlik ve Kürecik askeri üsleri başta olmak üzere ülkemizde bulunan Amerikan üslerinin bütün faaliyetleri, saldırılar devam ettiği sürece durdurulmalıdır. En kısa sürede bu üslerin kalıcı olarak kapatılması gündeme alınmalıdır. Türkiye'nin başını çektiği bir yardım koridoru açılmalıdır. Deniz filosu bir an önce yola çıkarılmalıdır. Sadece İslam ülkeleri değil, duyarlı ve vicdan ehli tüm ülkelerin yardım filosuna katılımları sağlanmalıdır. Bu filonun güvenliği de sağlanarak direkt Gazze'ye gidilmelidir. Hava ve deniz limanları siyonistlerin her türlü gemi ve uçaklarına kapatılmalı, ticari ve askeri faaliyetlerde kullanılmasına izin verilmemelidir. Gazze halkını açlığa, susuzluğa ve ilaçsızlığa mahkûm eden siyonistlere, ülkemizden yiyecek, içecek, yakıt gitmesi ayıbına bir an önce son verilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan siyonistlerin işgal edilmiş Filistin topraklarına giderek yapılan soykırıma katılmaları engellenmelidir. Gidenler, insanlığa karşı suç işlemekten yargılanıp cezalandırılmalı, mallarına el konulmalı ve vatandaşlıktan çıkarılmalıdır.

İslam ülkelerinin liderlerine çağrımız şudur: Siyonistlerle tüm ilişkilerinizi kesin. İşgalcileri devlet olarak tanımaktan vazgeçin. Bunları yapamıyorsanız bile en azından bu süreçte elçilerinizi geri çağırın. Filistin'e komşu ülkelerin izzetli halklarına şu çağrıda bulunuyoruz. Lübnan, Ürdün, Mısır ve Suriye halkları; Filistin'de yaşanan vahşet devam ettiği müddetçe sınırlara yığılın, orada nöbet tutmaya devam edin, yardım ve destek ulaştırmak için gayret edin, bütün yolları deneyin." şeklinde konuştu.

"HAMAS bu ümmetin yüz akıdır"

Mescid-i Aksa'nın işgalini sona erdirecek her türlü fedakârlığa hazır olduklarını aktaran Saka, "Buradan siyonist terör şebekesine sesleniyoruz. Ey siyonist işgalciler! Şunu unutmayın ki Filistin'de işgal ettiğiniz topraklar Filistinlilerindir. Siz nereden gelmişseniz geldiğiniz ülkelere geri dönün. Çünkü Filistin toprakları asla size vatan olmayacaktır. İşgal ettiğiniz Filistin topraklarında asla güvende olmayacaksınız. Bizler HÜDA PAR olarak söz konusu Mescid-i Aksa olunca ceddimiz gibi kefenlerimizi giyer Mescid-i Aksa'ya feda oluruz. Ve ey Müslümanlar! Allah için HAMAS'ı sevin. Allah için HAMAS'ı bağrınıza basın. Allah için HAMAS'a toz kondurmayın. Çünkü HAMAS bu ümmetin yüz akıdır. HAMAS Ümmet-i Muhammed'in medar-ı iftiharıdır. Şunu iyi bilin ki! Bir yere bir masa kurulmuşsa o masada HAMAS yoksa bilin ki orada Filistin'i satıyorlar.

Bizler HÜDA PAR olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı Türkiye'nin ve İslam âleminin gündemine taşıyan ve kalbi her daim bu kutsal belde ile birlikte atan Ebu Ubeyde'nin yolunda yürümeye devam edeceğiz. Mescid-i Aksa'nın işgalini sona erdirecek her türlü fedakârlığa hazırız. Yeryüzünde tek bir Müslüman dahi kalsa size işgal ettiğiniz topraklarda rahat vermeyeceğiz. Geldiğiniz yere dönene kadar durmayacağız, sizinle mücadelemiz devam edecektir." dedi.

Basın açıklaması, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir