• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siverek'te onarımı biten tarihi cami ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek'te Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 4 ay önce onarımına başlanan ilçenin tarihi camilerinden Hayriye Camii, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar'ın katılımıyla ibadete açıldı.

 

Açılış Hilvan Müftüsü Mehmet Yaman Hoca tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Allah'ın en çok sevdiği makamların camiler olduğuna dikkat çekerek, "Camilere Allah'ın evi diyoruz. Nasıl ki bizler kendi evimizi seviyorsak. Allah da yeryüzünde en çok sevdiği makamları camiler olarak görüyor" dedi.

 

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Zeynep Uslu Karahan ise konuşmasında, dedesi Hacı Zülfikar Karahan'ın yıllar önce bu camide imamlık yaptığını belirterek, "Burada yapacağım konuşma belki de benim için hayatımın en özel konuşmalarından biri olacak. 20 yıldır konuşuyorum ama hiçbirinde böyle bir makamda konuşma imkânım olmadı. Belki bundan sonra da olmayacak. Burada toplanan cami cemaati belki benim dedemdir, belki de dedemin arkadaşlarıdır" dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdele ile cami salâvatlar ile ibadete açıldı. Camiinin içini gezen heyet cami içerisinde 2 rekât namaz kıldı.

 

Camii açılışı sonrası Güvenç ve Karahan tarafından Bedensel engellilere tekerlikli sandalyeler hediye edildi. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir