• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BİLSEM faaliyetlerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NİĞDE - Niğde'deki üstün veya özel yetenekli öğrenciler için açılan Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) faaliyetlerine başlayarak; merkez idareci, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan heyet ilk olarak Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'yi makamında ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi'nin Niğde için büyük bir kazanım olduğunu ifade ederek şehirdeki önemli bir eksikliğin giderildiğini söyledi. Bilim ve Sanat Merkezi'nden büyük beklentilerinin olduğunu vurgulayan Ekinci, kuruma bilim öğrencilerinin alımının tamamlandığını, önümüzdeki ay da sınavla sanat öğrencilerinin alınacağını, bunun için okullara gerekli duyurunun yapıldığını belirtti.


Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri de BİLSEM'in eğitimdeki önemine değinerek Niğde'de farklılık meydana getirmek için çalışacaklarını söylediler.


Ziyarette bulunan Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Sümeyra Öztürk ve Alperen Kahraman Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'ye çiçek takdim ettiler.


Geçen yıl açılan ve ilk defa bu yıl öğrenci almaya başlayan Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi, üstün veya özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamayı amaçlıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir