• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Diyarbakır halkı: `Geziciler`i istemiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Gezi Parkı eylemcilerinin Diyarbakır`a geleceği haberini duyan Diyarbakır halkı, bölgenin ve Diyarbakır`ın huzurunu bozmaya gelenleri istemediklerini belirterek, bu şahısların Kürt halkına verecek bir şeylerinin olmadığının altını çizdiler.
 
Gezi parkı eylemcilerinin Diyarbakır`a gelmesine sert tepki gösteren Diyarbakır halkı, Diyarbakır`ın, Peygamberler ve Sahabeler şehri olduğunu vurgulayarak, "Diyarbakır, huzur bozan ve kargaşa çıkaranların yeri değil. Bu insanların Kürt halkına hiçbir fayda sağlayacaklarını ve bir şey vereceklerini zannetmiyoruz, onları istemiyoruz" dedi.
 
`Diyarbakır Peygamberler ve Sahabeler şehridir, gezicilerin değil!`
Gezi parkı eylemcilerinin Diyarbakır`a hiçbir fayda sağlamayacağını aksine, Diyarbakır`ın bu durumdan zarar göreceği düşüncesini paylaşan esnaf Hacı Pamuk, "Gezicilerin hiçbir faydası Diyarbakır`a olmaz. Aksine zararları olur. Bunların batı illerinde yaptığı eylem ve icraatları bellidir. Topluma hiçbir faydaları olmaz. Gezi parkı eylemcileri Diyarbakır`a gelseler de Müslüman Kürt halkından hiçbir destek bulamazlar. Çünkü onlar İslam`dan uzak, Diyarbakır`ın Müslüman Kürt halkı ise, İslami bir karaktere sahiptir. Gezi destekleyicileri, Diyarbakır`da çok az veya hiç yoktur. Çünkü onların İslam` saygılarını camideki eylemlerinde gördük ve böyle tanınıyorlar. Onlar toplumu kamplaştırmak, bölmek ve ortalığı karıştırmak için buraya geliyorlar. Bu insanların Kürt halkına hiçbir fayda sağlayacağını zannetmiyoruz, onları istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
Diyarbakır`ın peygamberler ve sahabeler şehri olduğunu da hatırlatan Hacı Pamuk, "İslam düşmanlarının burada yeri yoktur. İnşallah geldikleri gibi giderler. Toplumun huzurunu, saadet ve refahını zedeleyecek olan bu insanları `Peygamberler Şehri` olan Diyarbakır`da istemiyoruz. Onlar burada yeniden eylemler yaparak toplumun huzurunu bozmaya geliyorlar" şeklinde tepkisini dile getirdi.
 
`30 yıl boyunca insanlar ölürken Geziciler neredeydi`
Son aylarda sakin ve huzur bulan başta Diyarbakır olmak üzere bölgede yeniden çatışmaları alevlendirmek için eylem yapmaya geldiklerini savunan Resul Söyler ise, "30 yıldan beridir bu bölgede kan aktı, kardeşler öldü, analar ağladı, ocaklar söndü. Ama hiç kimse bunu duymadı görmedi. İstanbul`da birkaç ağaç kesildi diye Türkiye`yi ayağa kaldırdılar. 30 yıl boyunca insanlar ölürken bunlar neredeydi? Yoksa İstanbul`un ağaçları Kürtlerden daha mı değerlidir? Gezi Parkı eylemcileri, son aylarda huzur ve refahın sağlanması için çaba sarf edilen bu topraklara yeniden huzursuzluğu getirmek için buraya geliyorlar" diyerek Gezi Parkı eylemcilerinin Diyarbakır`a gelmesine sert tepki gösterdi.
 
`Camilerde içki içenler Müslüman Kürt halkına ne verebilir ki?`
Diyarbakır esnafı Erkan Kobu`da, `Gezi Parkı` eylemlerinde bu insanların ne yaptığını herkesin gördüğünü ve bildiğini ifade ederek, " Bunlar buraya gelerek toplumun ahlakını bozmak için geldikleri de apaçık ortadadır. Geldikleri gibi LGBT bireyleriyle görüşeceklerini duyduk. Bunlar buraya niye geliyor ve bu ne anlama geliyor?" diye sordu.
 
Camilere ayakkabıyla girip camide alkollü içecekler tüketen insanlardan Müslümanlara hiçbir fayda gelmeyeceğini de belirten Erkan Kobu, "Camilere ayakkabıyla girip camide içki içenler bölgeye gelerek Müslüman Kürt halkına ne verebilir ki? İnancımıza hakaret eden insanların, Müslüman Kürt toplumuna ne gibi faydaları olabilir?" diyerek Müslüman gençlerin İslam`dan uzak olan Gezi parkı eylemcilerine destek vermemesi gerektiği çağrısında bulundu. (Hüseyin Yalçın/Sedat Kuşulay - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir