• DOLAR 32.288
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2401.447
  • ...
Bakanlar Bingöl'de yetiştirme yurdu açılışı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bingöl'de yapımı tamamlanan Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

 

Aile yapısının sağlam olmasının önemine değinen Bakan Yılmaz, "Geçmişte hiçbir şekilde hayal dahi edilemeyecek hizmetler birer birer gerçekleştiriliyor. Biz aileyi çok önemsiyoruz. Bütün sosyal hizmetlerimizi aile odaklı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Ekonominiz geriye gidebilir tekrar düzeltirsiniz. Fiziki varlıklarınız tahrip olur yenisini yaparsınız. İşte duvarlarda boyalar eskir yeniden boyarsınız fakat Allah muhafaza aile yapımız bozulursa, dağılırsa bunu geriye toparlamak mümkün değil." dedi.

 

"Kalbimizde bir engel olursa bunun bir çaresi yok"
'Asıl körlük insanın kalbinin kör olmasıdır, asıl engel insan ruhunda oluşan engeldir' ifadelerini kullanan Yılmaz, "Çeşitli sebeplerle sahip olduğumuz engeller aşılabilir ama Allah korusun kalbimizde bir engel olursa bunun bir çaresi yok. Onun en büyük ilacı sevgidir. Sevgi bütün var oluşumuzun özüdür. Biz aileyi çok önemsiyoruz. Bütün sosyal hizmetlerimizi aile odaklı şekilde gerçekleştiriyoruz. Aile yapımızı ve değerlerimizi titizlikle korumamız lazım. Her alanda daha ileriyle giderken bir taraftan da değerlerimizi korumamız lazım. Bunlar birbirinin zıdı değildir. İkisini aynı anda yapmak mümkün'' diye konuştu.

 

"Kendi evladımız için ne istiyorsak bütün çocuklarımız için de aynı hedefi koyuyoruz"
Sevgi evlerinde muhabbeti ve şefkati güçlendirmek zorunda olduklarını ifade eden Bakan Fatma Şahin ise, "Bütün gayretimizle, bütün ekibimizle bunun mücadelesi içerisindeyiz. Kolay değil, seçtiğimiz yol zor bir yol ama zorları başaran ekibin parçasıyız. O yüzden her bir çocuğumuzu geleceğe hazırlıyoruz, kendi evladımız için ne istiyorsak bütün çocuklarımız için de aynı hedefi koyuyoruz. Çocuklarımızın buna inanmasını çok önemsiyoruz." Dedi.

 

"Herkes birbirinden kıymetli"
Bakan Şahin, Yıllarca bu topraklara fitne ekenlerin, şiddetten, kandan, gözyaşından, terörden beslendiğini buradaki insanların da bu nedenle çok büyük bedel ödediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

"Ama her şeye rağmen dimdik ayakta durdular. İşte biz zoru başardık. Hiçbir ülkeden eksiğimiz yok, hiçbir insanımızın hiçbir insandan farkı yok. Herkes birbirinden kıymetli. Herkes birinci sınıf vatandaş. O nedenle bütün imkânlarımızı insan odaklı yönetiyoruz. İnsanımızın yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Kim ne oyun oynarsa oynasın kim ne hesapta olursa olsun milletimizin sağduyusu gereğini yapıyor. Bizi kimse durduramayacak. Barışın, sevginin ve huzurun çok daha güçlendiği bir iklime doğru ilerliyoruz. Kardeşliğimizi güçlendiriyoruz."

 

Daha sonra çocuklarla beraber açılışı gerçekleştiren Şahin ve Yılmaz, sevgi evlerinde incelemelerde bulundu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir