• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
İslam Kalkınma Bankası Ankara`da ofis açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Faizsiz bankacılık sisteminin öncü kuruluşu İslam Kalkınma Bankası (İKB) ilk ülke ofisini başkent Ankara’da açtı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın iştiraki ile gerçekleşen resmi açılış törenine çok sayıda davetli katıldı.



İslam Kalkınma Bankası Türkiye Ofisi, geçtiğimiz eylül ayında açılışı yapılan ve Birleşmiş Milletler (BM)’den sonra en geniş üye ülkeye sahip uluslararası kuruluş olan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın alt kuruluşu İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi`nin (SESRİC) binasında üst düzey katılımla açıldı. Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan resmi açılış töreninde, açılış konuşmasını SESRİC Genel Direktörü Dr. Savaş Alpay yaptı.



İKB Grup Başkanı Dr. Ahmad Mohamed Ali, çok güzel bir akşamda beraber olunduğu kaydederek, teşriflerinden dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e şükranlarını sundu. Mohamed Ali, açılan ilk ülke ofisinin Türkiye’de açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘‘Bu, bilinçli bir tercih olmuştur. Büyük Türkiye’nin tarihi geçmişi ve dünyada artan önemdeki rolü dikkate alınmıştır.’’ dedi.



Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise Türkiye’nin İKB’ye hem hissedar olduğunu hem de finans kullandığını kaydederek, ‘‘Küresel ekonomik krizle anlaşıldı ki faizsiz bankacılık sistemi faizli sisteme göre daha güvenli ve istikrarlı sonuçlar verdiğini gördük.’’ şeklinde konuştu.



‘HAYATIMIZIN AİLECE EN SAKİN DÖNEMİYDİ’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise 1983-1991 yılları arasında İslam Kalkanma Bankası’nda iktisat uzmanı olarak görev yaptığını anlatarak başladığı konuşmasında, o dönem için ‘‘Hayatımızın ailece en sakin dönemiydi o dönemler.’’ değerlendirmesinde bulundu.

İKB’nin, faizsiz finans kurumlarının bütün dünyada kabul görmesinin önünü açtığını kaydeden Gül, ‘‘Türkiye olarak başından beri biz İKB’sının önemli ortaklarından birisiyiz. Ayrıca, İKB’nin imkanlarından da en iyi faydalanan ülkelerden bir tanesiyiz. Türkiye’nin o kapasitesi de var. Bazen fonları değerlendirecek yer bulamazsınız. Türkiye’nin özellikle son on yılda yaptığı çok köklü ekonomik reformlar Türkiye’yi çok güçlü hale getirdi. Gerek içerden gerek dışardan gelecek ekonomik şoklara dayanıklı hale getirdi. Dünyada yaşanan büyük finans krizinden en az etkilenen ülkelerden birisi olduğumuzu sizler yakından takip ediyorsunuzdur.’’ şeklinde konuştu. Konuşmalarından ardından toplu kurdele kesim törenine geçildi. Açılış davetlilere yönelik verilen resepsiyonla son buldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir