• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İYİ Parti, Şeyh Said paylaşımından dolayı Salim Ensarioğlu'nu disipline sevk etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

İYİ Parti, Salim Ensarioğlu’nu disipline sevk etti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ensarioğlu’nun disipline sevk edildiğini duyurdu.

Zorlu, Ensarioğlu'nun "İYİ Parti’nin kuruluşundaki temel değerlerini ve bugüne kadar sürdürdüğü siyasi mücadele ve tutumunu yok sayan açıklamalarının asla kabul etmediklerini" dile getirdi.

Şeyh Said'e yönelik ithamları reddettiğini belirten Ensarioğlu, "Son günlerde Diyarbakır’da bir bulvara bölgemizin en önemli değerlerinden Şeyh Said efendinin isminin verilmesi üzerinden başlayan tartışmalarda bölgenin toplumsal ve dini değerlerinden birine dönüşen Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddediyorum. Bu tür ithamları ifade edenler toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek dışında herhangi bir amaca hizmet etmeyenlerdir. Biz toplumun tüm değerlerine saygı ve hürmeti bir hafıza barışı olarak görüyoruz. Bu minvalde daha önce de defalarca dile getirdiğim üzere Şeyh Said gibi büyük değerlere dönüşen Beddiüzzaman Said Nursi ve Seyid Rıza’nın da mezar yerlerinin açıklanması hafıza barışına hizmet edecektir. Anılan değerlerin mezar yerleri aleni bir değer iken devlet sırrı diye ifadelendirilmesi akla ziyan olmakla beraber hafıza barışına hizmet etmemektedir. Ülkemizde öncelikli olarak bir hafıza barışından başlanıp huzur ikliminin kalıcı olarak sağlanmasının tüm kesimlerin dahli ile mümkün olabileceği inancının kırılmasına müsade etmeyeceğimizi ilgili taraflar bilmelidir. Ayrıca bu inancı taşıyan ilgili kamuoyunun taşıdığı bu inancını daha yüksek bir sesle dile getirmesini temenni ediyorum." demişti.

İYİ Parti yönetimi bir daha gösterdi ki bu toplumun değerlerini benimsemediği ve birleştirmek yerine kutuplaştırmayı tercih ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir