• DOLAR 32.22
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2451.35
  • ...
İran ve Rusya dışişleri bakanları Gazze'yi görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Abdullahiyan ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un telefonda görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, Abdullahiyan ile Lavrov'un ikili ilişkiler ile Gazze ve Batı Şeria'daki son gelişmeler başta olmak üzere bazı bölgesel konuları görüştüğü kaydedildi. 

Abdullahiyan, iki ülkenin üst düzey yetkilileri arasındaki istişare ve temasların önemine değinerek, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de insani nedenlerden dolayı acil ateşkes talep eden karar tasarısını veto etmesini, "Gazze halkına yönelik soykırımın devam edilmesine izin vermek" olduğunu ifade etti.

Abdullahiyan, savaş suçlarının derhal durdurulması ve Gazze Şeridi'ne daha fazla insani yardım gönderilmesi için harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da Gazze'de ateşkesin sağlanması, Gazze halkına insani yardım gönderiminin artırılması ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için uluslararası çabaların sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir