• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DSÖ: Gazze'de sağlık sistemi çökmek üzere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 1,9 milyon kişinin yerinden edildiği Gazze'de, işleyen hastane sayısı 36'dan 18'e düştü. Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, Gazze'deki ağır bombardıman nedeniyle Gazze nüfusunun yüzde 80'ini oluşturan yaklaşık 1,9 milyon kişinin ülke içinde yerinden edildiği tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Gazze nüfusunun yaklaşık yüzde 80'ini oluşturan yaklaşık 1,9 milyon kişinin ülke içinde yerinden edildiği tahmin ediliyor. Son tahliye emirleri Han Yunus'un yüzde 20'sini ve çatışmalardan önce sırasıyla yaklaşık 117 bin ve 352 bin kişiye ev sahipliği yapan Han Yunus'un doğusundaki bölgeleri kapsıyor. 60 günden kısa bir sürede işleyen hastane sayısı 36'dan 18'e düştü. Bunlardan 3'ü yalnızca temel ilk yardım sağlıyor, geri kalan hastaneler ise yalnızca kısmi hizmet veriyor. Hasta kabul edebilenler, amaçlanan kapasitelerinin çok üzerinde hizmet sunuyor; bazıları, tasarlandıklarından 2 ila 3 kat daha fazla hastayı tedavi ediyor. Güneyde halen faaliyette olan 12 hastane artık sağlık sisteminin omurgasını oluşturuyor." denildi.

DSÖ ekibinin Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksi'ne ziyaret gerçekleştirdiği anımsatılırken, bina ve hastane alanlarının hastalarla ve barınak arayan yerinden edilmiş insanlarla aşırı kalabalık olması nedeniyle içerideki durum felaket olarak nitelendirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir