• DOLAR 34.114
  • EURO 38.113
  • ALTIN 2859.043
  • ...
Batı Şeria'da 2'si çocuk 5 Filistinli işgal saldırısında şehit oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Ya'bad'da işgal askerlerinin göğsüne sıktığı kurşunla Ömer Mahmud Sadık Ebubekir (16 yaşında) adlı çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Böylece Batı Şeria'da bugün şafak vaktinden bu yana şehit olanların sayısı 2'si çocuk 5'e çıktı.

Filistin medyası, işgal kuvvetlerinin Ya'bad kasabasına baskın düzenlediğini, Filistinlerin buna direniş gösterdiği, bu sırada işgal askerlerinin silah, ses bombası ve zehirli göz yaşartıcı gazla ateş açtığını bildirdi. Bu saldırıda Ömer Mahmud Sadık Ebubekir şehit olurken birçok kişi de yaralandı.

Yerel kaynaklar, işgal kuvvetlerini, çocuğa kurşun sıkarak onu göğsünden ağır yaraladığını, ambulans ekiplerinin kendisine ulaşmasını engellediğini ve kanlar içinde bıraktığını, daha sonra hastaneye kaldırıldığını ve ancak çocuğun şehadete eriştiğini bildirdi.

Filistin Kızılayı da  ekiplerinin silahla yaralanan üç kişiyi Ya'bad kasabasından Cenin'deki hastanelere naklettiğini bildirdi.

Çarşamba günü şafak vakti, El-Faraa kampından Muzz İbrahim Zahran (23) ve Tubas'ın güneyindeki Tammun kasabasından Abdurahman İmad Halid Bani Udeh (16) işgal saldırısında şehit olmuştu.

Sağlık Bakanlığı da yaklaşık bir hafta önce Tulkarm'da işgal kurşunlarıyla yaralanan Ahmed Nazmi Ğanem (30) adlı gencin şehit olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan Abdülnasır Mustafa Riyahi (24) adlı genç de Nablus'un doğusundaki Balata kampında işgalci siyonistlerin açtığı ateşin ardından şehit olmuştu.

Böylece bu yılın başından bu yana Batı Şeria'da şehit olanların sayısı 473'e yükselirken bunların 265'ini işgalin 7 Ekim'den bu yana katlettiği Filistinliler oluşturuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir