• DOLAR 32.369
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2395.34
  • ...
Soğuk havalarda toplu taşıma araçlarının geç gelmesine vatandaşlardan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her geçen gün büyüyen ve nüfusu hızla artan Şanlıurfa'da toplu taşıma araçlarının yetersiz kalması duraklarda uzun kuyrukların oluşmasına sebep oluyor.

Kimi bölgelerde araç sayısının az olması nedeniyle vatandaşlar uzun süre toplu taşıma araçlarını beklemek zorunda kalıyor.

Dolup taşan, nefes alacak yerin kalmadığı belediyeye ait yolcu otobüslerinde adeta eziyet çekerek yolculuk yapan vatandaşlar çözüm bekliyor.

Halk, havanın soğuk olmasıyla beraber otobüsün geç gelmesinden dolayı sefer sayılarının artırılmasını talep etti.

"Hafta sonları sefer sayıları yükseltilmeli"

Abdulkadir Berşe

Vatandaşların soğukta otobüsü beklerken hastalandığını söyleyen Abdulkadir Berşe, "Çarşıda benim işyerim var. Genellikle 63 no'lu hattı kullanıyorum. 63 no'lu hatta ciddi anlamda problem var. Özellikle hafta sonları işime gidemiyorum. 63 numaralı hat dışında diğer hatlarda bir sorun yok ama 63 numaralı hatta bir çeki düzen verilmesi gerekiyor. İnsanlar bu soğukta otobüsü beklerken hastalanıyorlar. Sırf bundan dolayı bile çeki düzen verilmesi gerekiyor. Hafta sonları sefer sayıları yükseltilmeli çünkü hafta sonu daha çok bekliyoruz otobüsleri. Bunun sebebi otobüs yetersizliğinden ziyade otobüs güzergâhlarında otobüs yolu olmaması. Otobüs yolu olmadığı için çok kalabalık oluyor kalabalıktan dolayı otobüsler gecikiyor. Arabayla giderken de aynı sorunu yaşıyorum." dedi.

"Hava soğukluğunun olduğu yerde duraklarda ısıtıcı var"

Mehmet Kubat

Otobüs sefer sayısının az olmasından dolayı belediye başkanına seslenen Mehmet Kubat, "Hava soğuk, otobüs geç geliyorsa belediye başkanının otobüs sayısını artırması gerekiyor. Şanlıurfa Belediye Başkanı, belediyeye gerçekten bakmıyor. Var olan belediye başkanı istenmiyor, razı değiliz. Otobüs sayısını görüyorsunuz. Soran soruşturan yok. Belediyenin işi diye belediye takmıyor. Başka bir yerde, hava soğukluğunun olduğu yerde duraklarda ısıtıcı var. Belediye otobüs yönünde çalışmalarına hız vermeli. İş çok ama bakmıyorlar. Şehre bakmıyor, şehir köy gibidir." şeklinde konuştu.

"Yarım saatten fazla durakta bekliyoruz"

İbrahim Halil Aksoy

Sabah saatlerinde soğukta beklediklerini ifade eden İbrahim Halil Aksoy, "Ben üniversite öğrencisiyim. Sabahın 6 buçuğunda kalkıyoruz ve yarım saatten fazla durakta bekliyoruz. Maalesef otobüsler geç geliyor. 153'ü aradık ama yüzümüze kapattılar. Sabah seferlerinin saat 8'e kadar uzatılmasını istiyorum. Havanın soğuk olması çok kötü etkiliyor." dedi.

"Seferlerin artırılması gerektiğini düşünüyorum"

Osman Demir

Hafta sonu sefer sayılarının artırılması gerektiğini belirten Osman Demir, "Hafta sonu otobüslerin sefer sayısının düşük olması hoş değil. İnsanların özellikle de çalışan insanların hafta sonu dışarıda gezdikleri günlerdir. Seferlerin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Araçların biraz daha erken gelmesi daha iyi olur. Yarım saat 40 dakikada bir ancak bir araç geliyor. Soğuk oluyor ve üşüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bin 500-2 bin arası öğrenci sabah otobüs bekliyor"

 

İsmail Erkultekin

Üniversite öğrencisi olarak otobüs noktasında sıkıntı yaşadığını dile getiren İsmail Erkultekin, "Otobüsler hem geç geliyor hem de balık istifi yaparcasına üst üste bindiriyorlar. Hastaneye giden otobüs ile kampüse giden otobüs aynı. Sözde otobüs duraklarına bir düzenleme geldi. Sığan kişi sayısı ya 15 ya da 20 kişi ama öğrenci sayısına bakarsanız bin 500-2 bin arası öğrenci sabah otobüs bekliyor." diye konuştu.

"Otobüs seferlerinde yarım saat-40 dakika bekliyoruz"

Fethi Kılıç

Fethi Kılıç ise "Seferlerden yana çok sıkıntı yaşıyoruz. Otobüs seferlerinde yarım saat-40 dakika bekliyoruz. Hat sayıları yetersiz ve kalabalık. Şehrimiz yavaş yavaş kalabalıklaşıyor. Haliyle kalabalıklaştıkça otobüs seferleri yetmiyor. Otobüs seferlerinin çoğalmasını istiyoruz. Kış geldiği için hastalıklar da çoğaldı. Otobüslerin içi tıklım tıklım, oturacak yer yok. Bırakın otobüslerde yer bulmayı duraklarda bekleyecek yer yok. Hafta sonları sefer sayılarını düşürdüler. Niye böyle bir şey yaptılar bilmiyorum ama bu yaptıkları için bir mantık üretemiyorum. Hafta sonu için sefer sayılarının arttırılması gerekirken azaltılması başlıca bir yanlıştır. Şanlıurfa giderek kalabalıklaşıyor bunu kabul etmek zorundayız. Bundan dolayı sefer sayılarının artması gerekir." dedi.

"Seferlerde kalabalık çok oluyor"

Zeliha Gözoğlu

Zeliha Gözoğlu da gayet memnun olduğunu belirterek "Otobüs seferlerinden kendi şahsıma memnunum başkasının adına konuşamam. Seferlerde kalabalık çok ona bir şey diyemem. Sağ olsun gençler biz binince bize yer veriyorlar. Otobüslere çok fazla binmediğim için çok fazla yorum yapamıyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir