• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
İstanbul'da kentsel dönüşüm sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-Projeyi gerçekleştiren inşaat firmasından yapılan yazılı açıklamada, Esenler Nenehatun Mahallesi'nde yapılacak Cevizlibahçe Projesi'nde, ilk binanın yıkımının 27 Eylül Cuma günü saat 15.30'da gerçekleştirileceği belirtildi. Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve hak sahiplerinin katılacağı öğrenildi.

 

Cevizlibahçe Projesi'ni gerçekleştiren firmanın yönetim kurulu başkanı Özkan Ercan, "Projemizde toplamda 10 bin 500 metrekarelik alan içinde 260 hak sahibine yerinde dönüşüm projesini uygulayacağız. Şuanda Cevizlibahçe Projesi kapsamında kentsel yenileme uygulanacak olan binalar depreme dayanıksız. Bizler Cevizlibahçe Projesi kapsamında yüzde 70 yeşil alan, spor salonları, yüzme havuzları ve otoparklarla tamamen bir sosyal donatı alanı oluşturacağız." dedi.

 

Hak sahiplerine tüm imkânları sunduklarını belirten Özkan Ercan, hak sahiplerinin şu anki evleri kaç metre kare ise kesinti yapılmadan depreme dayanıklı yaşanabilir evlere sahip olacaklarını söyledi. Ercan, şu anda hak sahiplerine ücretsiz olarak ev taşıma hizmeti verdiklerini ve kira yardımını sağladıklarını da sözlerine ekledi. (Cihat Sönmez-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir