• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Silopi'de termik santral işçileri iş bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - 9 Mart 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Silopi Elektrik Üretimi Tesisi'nde çalışan 400 işçi, iş bırakma eylemi başlattı.


İşçiler santral önünde bir basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi. Santralin etrafında ise jandarmanın güvenlik önlemeleri aldığı görüldü.


Termik santral önünde yapılan basın açıklamasını işçiler adına Hazım Özdemir okudu. Özdemir iki gündür eylem yapmalarına rağmen yetkililerden herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi.


Hazım Özdemir, "Öncelikle belirtmek isteriz ki burada toplanan herkes insandır. Biz 11.09.2013 Çarşamba gününden beri resmi olarak talep dilekçemizi işverene verdik. Onlara talebelerimizin cevap tarihi olarak 16.09.2013 tarihini verdik. 16.09.2013 tarihinde bütün yöre çalışanları talep cevabını beklemek için toplandık. Maalesef üzülerek belirtiyoruz hiçbir muhataba bulamadık. Hak aradığımız bu süreçte hiçbir olumsuz bir hadiseye izin vermedik. Son derece sağduyulu geçen bu hak arama eylemi işveren tarafından adeta yok görülmüştür. Yaklaşık 400 insanı yok gören bu işverenlere yetkili makamlardan nasıl olurda bir tepki gelmemektedir. Bu haklı mücadelemizin ses getirmesi için ilahi birilerinin başının kırılması hatta birinin ölmesini gerekmektedir.


Sadece maaşlarımızın düzeltilmesi için yaptığımız bu hak eyleminde, bu haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek isteriz. İşverenlerin bizim muhatap alamamasının yanı sıra devlet yetkililerinden gelip bizim sorunumuzu dinlememeleri bizi derinden üzmüştür. Kendileri yetmiyormuş gibi güvenlik güçleri santrale sokmaları son derece muammadır. Önce bizimle konuşmalarının daha iyi olacağını bildirmek isteriz" diye konuştu.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan Silopi Elektrik Üretim Tesisleri İdari İşler Müdürü Serdar Tarhan ise çalışan bütün işçilerin kendi pozisyonlarına göre maaş aldığını söyledi.


Tarhan, "Şirketimiz, çalışanlarımızın desteği ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Biz çalışanlarımıza çok değer veriyoruz. Kesinlikle işçiler arasında herhangi bir fark ve ayrı ücret yoktur. Şirketimizde eşit işe eşit ücret verilmektedir Ancak şirketimize yeni işçiler alındığı zaman deneme sürecinden geçerler. Deneme süreci bittiği zaman maaşlarında iyileştirme yapıyoruz" dedi. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir