• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Üniversite öğrencilerine burs müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa Kent Konseyi, üniversite ve yüksek okul öğrencilere destek olmak için yeni bir organizasyon başlatıyor. Organizasyonda bağışçılar belirlenen banka hesabına maddi destek sağlayarak katkıda bulunabilecekler.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan BKK Başkanı Semih Pala, "Türkiye'de bu şekilde belirlenmiş, yasal, hukuki ve güvenilir bir sistem olarak kurulan ilk ve tek model olan 'Burs Organizasyonu'nun başarılı olabilmesi için açılan banka hesabına gönüllü kişi ve kurumların maddi katkıları gerekmektedir. Bu nedenle böylesine önemli bir konu için Bursa Kent Konseyi önderliği ve sorumluluğunda yapılan Burs Organizasyonu için maddi destek ve katkılarınızı bekliyoruz" diye konuştu.


Burs başvuru için,
- TC vatandaşı olmak,
- Yüksek öğrenim öğrencisi olmak,
- Bursa'da yüksek tahsil yapmak veya aile ikametgâhı Bursa'da olmak
- 28 yaşını bitirmemiş olmak,
- Disiplin cezası almamış olmak ve adli sicil kaydı bulunmamak,
- Annesi veya babasının aylık gelirinin 2 bürüt asgari ücret miktarını aşmamış olmak,
- Kendisinin başka bir geliri olmamak,
- Başka yerden geri ödemesiz, karşılıksız burs almamış olmak,
- Başarılı öğrenci olmak şartları belirlenmiştir.


Bursa Kent Konseyi Başkanlığınca burs ile ilgili belirlenen koşullar ve bilgiler, müracaat başlama ve bitiş tarihleri, Bursa Kent Konseyi internet sitesinde yayınlanacaktır. Burstan yararlanmak isteyenler, Bursa Kent Konseyi internet sitesinde bulunan (www.bursakentkonseyi.org.tr) Burs Başvuru Formunu elektronik ortamda doldurarak katılacaklardır. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir