• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vali Akkoyun ‘’Dünya Engelliler Günü’’ etkinliklerine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla Artuklu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Akkoyun,

“Toplumsal bilincimizi kuvvetlendirmek adına 3 Aralık günü kutlanan bu özel günün, Rabbimizin bizlere emaneti olan, Özel gereksinimli vatandaşlarımızın potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmeleri, engelli haklarına erişim, bağımsız, eşit ve adil bir yaşama katılım konusunda farkındalığı arttırmayı amaçlamaktayız. Kadim medeniyetimizde ve Anayasamızdaki sosyal devlet ilkesinin bir tezahürü olarak özel gereksinimli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için her türlü adımın atılmasına olanak sağlayarak bu konudaki hassasiyetimizi belirtmek istiyorum. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız koordinesinde, özel gereksinimli vatandaşlarımızın yaşamın her alanında yetenekleri ile hayata dört elle sarılmaları, mutlulukları ve refahları için çalışıyoruz ve bu çerçevede yoğun gayret sarfediyoruz.” dedi.

Akkoyun, “Engelli her birey topluma emanettir. Toplumun ayrılmaz bir parçası olarak hayatın her alanında yer alan engelli kardeşlerimiz, sanat, siyaset, eğitim, spor ve iş dünyasında elde ettikleri nice başarılarla bizleri gururlandırmaktadır. Sergiledikleri bu başarıların her daim artarak devam etmesini diliyorum. Sevgi ve saygı her engeli aşar. Sevginin ve saygının galip gelemeyeceği hiçbir engel yoktur. Bu şuur ile bütün engelleri birlikte aşacağımıza olan inancımız tamdır. Türkiye yüzyılı hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken bugüne kadar her alanda olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek, hayatlarını kolaylaştıracak hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz. Bu anlayışla ilimizde özel gereksinimli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, istihdam ve evde bakım gibi temel hizmetlerin sunulmasında önemli mesafeler kat ettik. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için akülü araç, manuel sandalye, havalı hasta yatağı, tekerlekli engelli motosiklet ve beyaz baston gibi ihtiyaçların karşılanması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Eğitimden sağlığa, spordan ulaşıma ve diğer birçok alanda özel gereksinimli vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerde emeği ve katkısı olan herkese gönülden teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Programın devamında özel gereksinimli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, araç ve teçhizat hediye takdiminde bulunuldu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir