• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çocuğu darp eden polis açığa alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin merkez Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi'nde oturan ilköğretim 3. Sınıf öğrencisi 9 yaşındaki erkek çocuk D.Ö, Siteler Polis Karakolunun önündeki parkta oyun oynarken bir çevik kuvvet polisi tarafından darp edildiğini iddia etti.

 


Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde tedavi gören D.Ö adlı çocuk, aynı polisin daha öncede birkaç kez kendini dövdüğünü ileri sürdü.



D.Ö başından geçenleri şöyle anlattı, "Siteler Polis Karakolunun önünde arkadaşımla oyun oynuyordum. Polis geldi ve bana vurdu. Ben kaçmaya çalışsam da peşimden kovalayarak beni yakaladı. Polis otosuna bindirerek karakola götürdü. Beni döven polisin ismi Osman'dır, çevik kuvvet polisidir kendisi… Daha önce de beni 3 defa dövdü. Beni ilk önce karakolun içinde dövdü, ikinci sefer de karakolun dışında dövdü. En son da geçen hafta beni akşam saatlerinde dövdü. Beni niçin dövüyor bilmiyorum. Beni karakolun içindeki demirlere vurdu. Boynumdan tutarak beni dövdüğünde bir şey yapmıyordum, sadece ağlıyordum. Beni döverken de anneme, neneme ve dedeme küfür ediyordu. Osman polis beni döverken diğer polis arkadaşları da öyle bakıyorlardı. Hatta diğer polis beni yakamdan çekiyordu. Ben dövüldükten sonra eve gittim; ailem beni hastaneye götürdü. Ateşim yok ama kusmam halen devam ediyor."


Çocuğunun darp edilmesine tepki gösteren baba Abdullah Ö, "Bu çocuğu nasıl vurabilirler, yazık değil mi? Karakolda güvenlik kameraları var, o görüntüleri görmek istiyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.


Olayı duyulması üzerine açıklama yapan Mersin Emniyet Müdürlüğü, söz konusu polis hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldığı ve 9 yaşındaki çocuğu darp ettiği öne sürülen polis memurunun açığa alındığı açıklandı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir