• DOLAR 32.488
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2488.897
  • ...
Madde bağımlılığı ile mücadele semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Tatvan ilçesindeki okullarda görev yapan tüm öğretmenlere yönelik madde bağımlılığı ile mücadele konulu seminer düzenlendi.Altı seans halinde düzenlenen seminerde toplam 540 öğretmene madde bağımlılığı ile nasıl mücadele edilir konusunda bilgi verildi.

Seminer Bitlis Emniyet Müdürlüğünde görevli bir polis memuru tarafından verildi. Seminerde Türkiye'nin madde bağımlılığı düzeyi üzerinde duruldu. Tatvan ilçesinin risk analizinin yapıldığı seminerde, buna karşın alınacak tedbirin nasıl olacağı konusunda katılımcılar ve öğretmenlerle fikir alış verişinde bulunuldu.

Öğretmenlere verilen bu eğitimin, velilere, öğrencilere, askerlere, imamlara ve diğer toplumun değişik kesimlerine de verileceği belirtildi.

Seminerde, Ergenlik dönemindeki gençlerin risk faktörlerine daha açık olduğu, karşılaştıkları olumsuz durumlarla mücadele etmelerinde öğretmenlerin yol gösterici bir konumda olmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Madde kullanan öğrencilerin tavır ve davranışlarındaki değişikliklerin neler olabileceğinin anlatıldığı seminerde, fiziksel ve ruhsal durumlarındaki değişmeler, okul sınırları içerisinde gözlemlenemese bile aileler ile yapılacak toplantılarda ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiği ve Suça meyilli öğrencilerin okuldan sonra geriye kalan boş vakitlerinin farklı sanatsal veya sportif faaliyetlerle değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Seminerde ayrıca yönlendirme konusunda öğretmenlerin başrolü oynadığının bilinmesi gerektiği gibi konular üzerinde duruldu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir