• DOLAR 32.362
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2392.792
  • ...
Sakarya'da doktorlardan Filistin için sessiz yürüyüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çok sayıda doktorun katılımıyla gerçekleşen yürüyüşe, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü de katıldı.

Millet Bahçesinden Adapazarı Kültür Merkezine kadar yürüyen doktorlar, burada gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile işgal rejiminin saldırılarını tel'in etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Osman Toprak, "İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek hastaneler hedef alınmaktadır. Hastanelerde hekimler ve sağlık çalışanları; elektriksiz, ilaçsız, oksijensiz şartlarda tedavi sunmak için destansı bir mücadele vermektedir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmeti sunumu engellenmektedir. Hekimler, sağlık çalışanları ve hastalar hedef değildir, olamaz. Bu saldırılar açık bir savaş suçudur. Üçüncü haftasında buluştuğumuz Sessiz Yürüyüşü, ülkemizde ve tüm dünyada yaygınlaştırmaya kararlıyız. Bugün İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Konya, Sivas, Kocaeli, Bursa, Elâzığ ve Sakarya’da eş zamanlı olarak yürüyüşümüz gerçekleşiyor. Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere tüm dünyadaki hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz." dedi.

Toprak, "Yaşananlara karşı tepkimizi her şekilde göstermeye kararlıyız. Bu sebeple hekimler olarak tüm meslektaşlarımızı, Gazzeli kardeşlerimize yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığımıza da hastane eczanelerinde muadil ilaç kullanma çağrısında bulunuyoruz. Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz! Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı dur diye haykıranlar olacağız." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir