• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hollanda'da İslam düşmanı ırkçılar iktidara gelmeye çok yakın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Amsterdam'daki Dam Meydanı'nda toplanan grup, Hollanda'daki aşırı sağcı, ırkçı ve ayrımcı politikaları protesto ederken, Wilders liderliğindeki PVV'nin seçimi ilk sırada tamamlamasına tepki gösterdi.

Pek çok Hollandalının yanı sıra mültecilerle farklı etnik kökenlerden ve topluluklardan eylemcilerin katıldığı gösteride, "Faşizme, ırkçılığa, ayrımcılığa ve İslam düşmanlığına hayır." mesajı verildi.

Yapılan konuşmalarda, 22 Kasım'da yapılan genel seçimlerde aşırı sağcı partilerin oylarının ciddi şekilde yükseldiğine ve bunun Hollanda toplumundaki farklı gruplar için "tehdit oluşturduğu"na dikkat çekildi.

Konuşmacılar, Hollanda'daki ayrımcı politikaların yanı sıra Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik apartheid uygulamalarına karşı çıkılmasını ve Gazze'ye yönelik saldırıların sonlandırılmasını istedi.

Göstericiler, "Irkçılığa hayır", "Geert=Faşist?", "Faşizm ve ırkçılığa karşı beraber" ve "Nefret söylemini durdur" yazılı dövizler taşırken, "Faşizme hayır" ve "Irkçılığı durdur" sloganları attı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir