• DOLAR 32.203
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2501.988
  • ...
"İşgal rejimi, soykırımı dünyaya göstermemeleri için gazetecileri hedef alıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi; hakikatlere kör ve sağır Batı medyasının desteğini arkasına alırken, tüm saldırılara karşı görevini layıkı ile yürütmeye çalışan basın mensuplarını da saldırılarında hedef haline getiriyor.

Uluslararası sözleşmelere göre; savaş ve sıcak çatışma bölgelerinde tehlikeli görevlerde bulunan gazeteciler, dokunulmaz olmasına rağmen, işgal rejimi tarafından katlediliyor.

7 Ekim tarihinden bu yana 70'i aşkın gazeteci görevi başında iken işgal rejimi tarafından katledildi.

Katledilen medya mensuplarının bazılarının siyonist işgal rejimi sözde ordusunun füzeleriyle doğrudan hedef alındığı, bazılarının da hava saldırılarında evlerinin yıkılması sonucu aileleriyle can verdiği aktarıldı.

Filistinli Gazeteciler Derneği Başkanı Amir Lafi, konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

"Gazeteciler neden hedef alınabiliyor ki?"

İşgal rejiminin 2 aydan az bir süre içerisinde 70'i aşkın gazeteciyi öldürdüğüne dikkat çeken Lafi, "Bu durum, tarihte böyle kısa bir sürede hiç olmamıştır ve galiba olmayacaktır. Bu, israilin çirkin yüzünü gösteren birşeydir. Gazeteciler neden hedef alınabiliyor ki? Çünkü oradaki var olan şeyleri göstermemek için gazetecileri hedef alıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"70 gazetecinin çoğunu aileleri ile birlikte öldürdüler"

Amir Lafi

İşgal rejiminin; gazetecilerin Gazze'ye girmesine izin vermediğine dikkat çeken Lafi, "Yasak veriyorlar, kimse giremiyor; sadece orada var olan gazeteciler, ölen gazetecilerin hepsi zaten Gazzelidir. Yabancı bir gazeteci olarak oraya gitmek istiyorsanız; sadece Tel Aviv'e ve Kudüs'e gidebilirsiniz. Sadece 'israil kötü bir durumdaymış gibi ve füzeleri çekmek için' gidebilirsiniz. İsterseniz sınıra yakın götürürler. Hatırladığım bir olay var; Cibaliye Mülteci Kampı'nı bombaladıkları gün, bir günde kocaman bir bomba atıyorlar ve 400 insan öldürülüyor. Bir bombada 400 insan öldürüyor israil ve aynı anda füze atılıyor, israil savunma mekanizması ile düşürülüyor ve o füzenin şarapnelleri gazetecilerin üzerine düşürülüyor. Orada var olan gazetecilerin haberi budur, ana haber o olmuştur. Gazzedeki 400 insandan kimse bahsetmiyor. israilin istediği budur ve yapıyor. Gazetecileri sadece sahada değil bombaları evlerine kadar ulaştırdılar. Sadece gazeteciyi değil; bahsettiğimiz 70 gazetecinin çoğunu aileleri ile birlikte öldürdüler; ailenin hepsi birden yok ediliyor. Bazen bir kişiyi öldürmek için 200-400 insan öldürülüyor ve o hakkı kendilerine veriyorlar. Halbuki o insan zaten terörist olsa bile öldürme hakkın yok ki. Mahkemeye götüreceksin, oradan ne çıkarsa ona göre cezasını vereceksin ama işgal rejimi kendisine o hakkı veriyor ve gazeteciyi yanındaki tüm insanlarla beraber kolay bir şekilde öldürüyor. Kimse zaten hesap sormuyor ve israil kimsenin hesap sormayacağını bildiği için öldürmeye devam ediyor." dedi.

"Gazeteci çalışmasın diye engellemeye çalışılıyor çünkü biliyorlar ki yaptıkları doğru ve kanuni değildir"

İşgal rejiminin gerçekleri göstermemek için gazetecileri hedefe koyduğuna dikkat çeken Lafi, "İşgalci olarak ne yapacaksın? Mutlaka saldıracaksın, Gazze'yi mahvedeceksin. Neden Gazze'yi mahvedeceksin? Çünkü 'orada HAMAS var, ben HAMAS'ı mahvetmek istiyorum bu yüzden saldırıyorum' diyor ve dünya ikna oluyor. Peki Batı Şeria'da hiç kimse yoktur, otorite Mahmud Abbas'ta sizin ortağınız; orada HAMAS'ın otoritesi hiç yoktur. Neden oradaki insanlara saldırılıyor, gazeteciler hapse atılıyor ve kameraları, malzemeleri mahvediliyor? Gazeteci çalışmasın diye engellemeye çalışılıyor çünkü biliyorlar ki yaptıkları doğru ve kanuni değildir. israil 75 seneden beri bu bölgedeki tek demokratik ülke, hukuk ve özgürlüğü destekleyen ülke olduğunu göstermeye çalışıyor. Bunların yalan olduğunu doğru olmadığını bilen kişiler gazeteciler olduğu için gazetecileri engelemek, öldürmek ve çalışmamaları için herşeyi yapıyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir