• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Gümüşhane'nin 112 istasyonları tamamlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak'ın düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili gazetecilere bilgi vererek, 2014 yılında il genelinde 6 bağımsız A2 tip ve 6'da hastaneler bünyesinde B2 tip olmak üzere 12 faal istasyon sayısına ulaşacaklarını belitti.

 

112 Acil Servis hizmetlerine önem verdiklerini ve mevcut 11 istasyona yıl içerisinde bir istasyon daha ekleyeceklerini dile getiren Boşnak, bu kapsamda yeni 3 adet ambulansın Sağlık Bakanlığı kaynaklarından Gümüşhane'ye gönderilmesinin yanında 40 personelinde bu istasyonlarda çalışmaya başladığını kaydetti. Boşnak, toplamda 19 adet tam donanımlı ambulans ve 6 paletli ambulansa ulaştıklarını belirterek, kullanılan ambulansların 10 yılda bir sistemden çıkarıldığını ifade etti.

 

Üniversite bölgesine sağlık merkezi

Boşnak, Gümüşhane Üniversitesinin yerleşkesinin bulunduğu Bağlarbaşı Mahallesinde öğrenci ve akademisyenlerle birlikte ciddi bir nüfus potansiyeli olduğunu, oradaki vatandaşların mağdur olmaması için Gümüşhane Üniversitesinden Aile Sağlığı Merkezi için yer talep edeceklerini kaydederek, yerin tahsis edilmesinin ardından hızlıca o bölgede aile hekimlerinin çalışabilecekleri bir merkez oluşturacaklarını kaydetti.

 

Aile Hekimliği sisteminde köylerde yaşanan sıkıntıların önüne geçebilmek için köy muhtarlarından uygun yerler istediklerini kaydeden Dr. Emre Boşnak, il genelinde 20 sağlık evlerinin olduğunu ve bunların da tadilatlarına başlanacağını sözlerine ekledi.

 

Yaylalarda helikopter iniş alanları belirlenecek

Gümüşhane'de çok ciddi sağlık yatırımı ve onarımları gerçekleştirdiklerini dile getiren Boşnak, yaz aylarında nüfusu çok fazla artan yaylalarda uygun alanlar belirlediklerini, olası acil durumda ambulans helikopterlerin bu alanlara ineceğini de ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir